Новата визия на SAS

20 прочитания

SAS – Scandinavian Airline System показа новата ливрея на авиокомпанията на специално събитие в Копенхаген на 19 септември.

Новата цветова схема на авиокомпанията ще има официален публичен дебют с влизането в експлоатация на първия Airbus A350-900 във флота на превозвача. SAS има 8 директни поръчки за А350 от Еърбъс. Първият самолет от новия тип се очаква да се включи във флота през януари 2020.

sas-livery-2

Новият изглед на ливреята е напълно различен от познатите цветове – червено, синьо, бяло и жълто, които доминират схемата през последните 21 години. Скандинавските страни са и родното място на едно набиращо популярност движение – flight shame „срам от летене“, което поставя акцент върху неблагоприятното въздействие на полетите със самолет върху околната среда. Броят на превозените от скандинавските авиооператори пътници значително намаля през последните години, в които все повече хора предпочитат високоскоростните влакове за пътувания до Европа. В социалните мрежи движението се разпознава по хаштага #stayontheground. Само в Швеция поддръжниците на движението достигат вече 23% от  пътуващите с ръст от 6% за последната година.

SAS е европейски лидер по експериментиране и внедряване на биогорива и примеси при експлоатацията на редовните си полети

SAS е европейски лидер по експериментиране и внедряване на биогорива и примеси при експлоатацията на редовните си полети

В сянката на тези събития SAS засили усилията си да се превърне в най-зелената авиокомпания на планетата с нови и драстични мерки, включително използването на биогорива, автоматичен въглероден офсет и драстично намаляване на пластмасите на борда.

Основателките на SAS са Дания, Швеция и Норвегия, като авиокомпанията е национален превозвач за трите скандинавски страни

Основателките на SAS са Дания, Швеция и Норвегия, като авиокомпанията е национален превозвач за трите скандинавски страни

Превозвачът стартира и съвместна инициатива с Еърбъс за разработване на самолети, използващи хибридно електрически двигатели. Последната промя в имижда на авиокомпанията се разглежда, като опит да се покаже на обществеността колко сериозно се възприемат предизвикателствата пред опазването на околната среда.

Новата ливрея загатва за "чистота"

Новата ливрея загатва за „чистота“

SAS има поръчки за 74 нови самолета, с които възнамерява да увеличи мрежата си от дестинации и да се позиционира, като един от бъдещите лидери по устойчиво развитие на въздушния транспорт.

[foogallery id=“5113″]

снимки: SAS

Свързани теми

Предишна публикация
Air Astana получи първия си A321LR
Следваща публикация
Thomas Cook фалира
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новият Bombardier Learjet 75 Liberty

Канадската самолетостроителна компания Bombardier представи на 9 юли новият си бизнес-джет – Learjet 75 Liberty.…
Меню