Интерактивна карта от IATA показва къде може да се пътува със самолет

Интерактивна карта от Международната асоциация на авиокомпаниите, която се опреснява на всеки 15 минути, показва глобалната ситуация с рестрикциите и правилата за пътуване със самолет, въвеведни заради корона-кризата.

Инструментът, разработен от IATA, има за цел да подпомогне пътниците при планиране на пътуване между различните държави по света в ситуация, в която корона-кризата наложи сложни за разбиране и често противоречиви правила и ограничения.

С няколко клика и малко текст можете да се ориентирате дали може да пътувате до определена страна, като пътник в самолет или транзитно.  /кликни за връзка с интерактивната карта/

IATA гарантира 100% достоверност на информацията в картата, която се поддържа от екип на агенцията, който поддържа контакт с над 1700 официални източника от над 220 държави. Основният източник на обработената информация е специализираната база данни Timatic на агенцията, в която се съхранява и обработва информацията, необходима на авиокомпаниите за организиране на международните пътувания.

Картата дава информация от кои дестинации за разрешени пътуванията и от кои държави и националности е разрешено влизането в съответната страна

Картата дава информация от кои дестинации за разрешени пътуванията и от кои държави и националности е разрешено влизането в съответната страна

Пътниците, които планират почивка или бизнес пътуване могат сравнително лесно да се ориентират в обстановката по цветовата схема – в тъмносини цветове са държавите с пълни рестрикции, като по-светло сините цветове са индикация за по-разхлабени мерки и ограничения.

IATA ще продължи да работи с авиокомпаниите и държавните институции по света, за да осигури безпроблемно възстановяване на въздушния трафик и синхронизиране на усилията в борбата срещу пандемията.

Агенцията предлага и професионално известяване за промени в режима на пътуване в реално време и в глобален мащаб, но на цена от EUR 199 годишно за професионалисти, чрез платформата Timatic.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook