Авиопревозвачите в Германия не искат повторно въвеждане на маски на борда

190 прочитания

Германските въздушни превозвачи яростно се противопоставиха на плановете на правителството за повторно въвеждане на изискването за задължително носене на медицински маски на борда на самолетите. Според авиокомпаниите подобна мярка е излишна и ще нанесе нов тежък удар на индустрията, която точно започна да се възстановява, пише flightglobal.

Германското здравно министерство обяви в началото на септември, че новите защитни мерки за зимния сезон се въвеждат от 1 октомври и ще са в действие до 7 април следващата година.

Федералния министър на здравеопазването обяви, че новата мярка ще е задължителна на борда на всички въздушни превози и пътуванията по суша на големи разстояния, като част от стратегията за предпазване от пълномащабно завръщане на Ковид заразата.

Според авиокомпаниите обаче, мярката за носене на маска на борда на всеки полети, който излита или каца в Германия е „напълно излишна“, тъй като носенето на маски отдавна не е задължително на претъпканите летища в страната и новата заповед отново не ги обхваща.

Огранизацията, представляваща авиокомпаниите в Германия обяви, че ще окаже „яростна съпротива“ на неадекватното решение и ще призове парламента да го отмени, още повече към момента Германия е единствената страна с подобни намерения в ЕС.

Свързани теми

Предишна публикация
Да ти свърши горивото от дълго рулиране
Следваща публикация
Wizz отмени решението си за подновяване на полетите до Москва
190 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

SAS подновява полети до САЩ

Скандинавската авиокомпания SAS обяви на 26 май, че отново ще лети по много международни дестинации…

Airbus затвори за 4 дни

На 17 март Airbus спря за 4 дни заводите си в Испания и Франция заради…
Меню