Latecoere купува EWIS бизнеса на Bombardier в Мексико

32 прочитания

Базираната в Тулуза Latecoere обяви на 31 декември, че е подписала окончателен договор за покупката от канадската Bombardier на EWIS производството й /electric wiring interconnection systems/ в Керетаро, Мексико за 50 милиона щатски долара, съобщиха двете компании.

Latecoere вече ще доставя тези системи на Bombardier по силата на „дългогодишен договор за сътрудничество”.

Заводът в Мексико има 80 милиона щатски долара годишен оборот.

В първата половина на 2020г. се очаква одобрението на сделката.

В Керетаро работят 700 служители, които произвеждат електрическото оборудване за Global, Challenger и Learjet.

„С придобивката показваме, че искаме да станем водещ играч в глобалната консолидация”, каза Яник Асуад, директорка на Латекоер.

Сделката ще позволи на Bombardier да се насочи към основната си дейност, каза Пол Сисилиан, оперативен директор на Bombardier Aviation. Няма да бъдат засегнати операциите по производство на фюзелажи, които Bombardier ще продължи да прави в завода си в Керетаро.

Bombardier вече отстъпи програмата си CSeries на Airbus и витловите Q400 на De Havilland Aircraft от Канада, а CRI през лятото продаде на Mitsibishi Heavy за 550 милиона щатски долара.

Заводът на Latecoere l в Пловдив, снимка: Авиофорум.

Заводът на Latecoere в Пловдив, снимка: Авиофорум.

100-годишната френска компания Латекоер произвежда авиоструктури и интерконекторни системи, ракове и самолетни врати. Доставчик от първо ниво на Airbus, Boeing и др., има 5000 служители в 13 страни, включително и в България /Пловдив/.

През декември 2019 Latecoere прие офертата на инвестиционния фонд от САЩ Searchlight Capital Partners /SCP SKH Holding/ за 62% от дяловете си през борсата в Париж. Френският фонд Tikehau Capital запазва 5% дял в Latecoere.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus официално е №1
Следваща публикация
Embraer достави първия Praetor-500
32 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Продава ли се Су-57?

Русия показа петото си поколение стелт Су-57 /известен като ПАК ФА, перспективен авиокомплекс за фронтова…
Меню