Гетуик затвори заради дронове

LGW

Дронове затвориха летище Гетуик на 20 декември, след като директорът му каза, че не е безопасно полетите да се подновят. По-рано на 19 декември вечерта летището бе затворено за кратко, а след това отново полетите се подновиха, съобщи Ройтерс.

Летището обяви, че билетите за 20 декември ще бъдат презаверени за 21 декември или също могат да се използват без допълнителни разходи от Лутън.

Британската полиция започна разследвате заедно с летището на използването на дронове край Гетуик. „Обществената сигурност е най-важна и ще вземем всички мерки, които са на разположение, за да спрем подобни действия. Няма признаци за терористичен акт”, написа полицията в Съсекс в Туитър.  

Британските авиационни власти /CAA/ обявиха, че пътниците, засегнати от отмяната на полетите на Гетуик може да нямат право на компенсация.  

„Според регулация EU261 пътниците, които не желаят да летят, трябва да се обърнат към авиокомпанията си. Тези, които искат да летят, трябва да се обърнат към авиокомпанията, за да разберат какви възможности има. В така създалата се ситуация на летище Гетуик, Агенцията за гражданска авиация смята събитието за извънредно обстоятелство.

При такива обстоятелства авиокомпаниите не са длъжни да плащат на пътниците, засегнати от смущенията”.
Снимка: Летище Гетуик.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook