737MAX на Norwegian каца аварийно в Иран

50 прочитания

Boeing 737MAX на нискоразходната авиокомпания Norwegian е извършил принудително аварийно кацане в Иран в резултат от техническа повреда на борда. Инцидентът е станал на 15 декември с полет 1933 между Дубай в ОАЕ и Осло, Норвегия. Екипажът е приземил машината в Шираз, Иран, без допълнителни затруднения за 189-те души на борда.

Самолетът е трябвало да остане на летището за инспекция, а пътниците са извозени с допълнително изпратен Боинг 737-800. Говорител на авиокомпанията отказа да прецизира естеството на техническия проблем. Самолетът, за който става въпрос е с регистрация LN=BKE и е бил доставен на авиокомпанията в края на октомври тази година. От записа на конкретния полет в приложението Flightradar24 се виждат потенциални проблеми с двигателите на самолета от серията CFM Leap 1B.

Авиокомпанията е изпратила технически екип, който трябва да провери и ремонтира самолета на място, тъй като Иран попада в обхвата на международни санкции и е невъзможна доставката на резерви части за самолети американско производство.

Това е поредният технически проблеми с новите 737MAX, след като преди няколко седмици самолет от този тип на тайландската авиокомпания Lion Air катастрофира край бреговете на Индонезия и всички на борда загинаха. Причината за този инцидент е скрита от производителя нова функция в авиониката на самолета, която има за цел да предотврати изпадането в аеродинамичен срив на потока, но обърква екипажите до степен, в която се стига до катастрофални последствия.

снимка: Norwegian Air Shuttle

Свързани теми

Предишна публикация
Flyadeal сменя ербъсите с 737 MAX
Следваща публикация
Гетуик затвори заради дронове
50 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

South African Airways банкрутира

Изпадналият в затруднение официален превозвач на Южна Африка, South African Airways, банкрутира след като дълговете…

Bombardier CS става Airbus A220

Airbus ритуално уби марката Bombardier CSeries, като реши да преименува самолетите от семейството на А220.…
Меню