737MAX на Norwegian каца аварийно в Иран

50 прочитания

Boeing 737MAX на нискоразходната авиокомпания Norwegian е извършил принудително аварийно кацане в Иран в резултат от техническа повреда на борда. Инцидентът е станал на 15 декември с полет 1933 между Дубай в ОАЕ и Осло, Норвегия. Екипажът е приземил машината в Шираз, Иран, без допълнителни затруднения за 189-те души на борда.

Самолетът е трябвало да остане на летището за инспекция, а пътниците са извозени с допълнително изпратен Боинг 737-800. Говорител на авиокомпанията отказа да прецизира естеството на техническия проблем. Самолетът, за който става въпрос е с регистрация LN=BKE и е бил доставен на авиокомпанията в края на октомври тази година. От записа на конкретния полет в приложението Flightradar24 се виждат потенциални проблеми с двигателите на самолета от серията CFM Leap 1B.

Авиокомпанията е изпратила технически екип, който трябва да провери и ремонтира самолета на място, тъй като Иран попада в обхвата на международни санкции и е невъзможна доставката на резерви части за самолети американско производство.

Това е поредният технически проблеми с новите 737MAX, след като преди няколко седмици самолет от този тип на тайландската авиокомпания Lion Air катастрофира край бреговете на Индонезия и всички на борда загинаха. Причината за този инцидент е скрита от производителя нова функция в авиониката на самолета, която има за цел да предотврати изпадането в аеродинамичен срив на потока, но обърква екипажите до степен, в която се стига до катастрофални последствия.

снимка: Norwegian Air Shuttle

Свързани теми

Предишна публикация
Flyadeal сменя ербъсите с 737 MAX
Следваща публикация
Гетуик затвори заради дронове
50 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

American Airlines връща МАХ през юни

Американската авиокомпания очаква Боинг 737 MAX да се върне в експлоатация след началото на юни…
Меню