Lufthansa няма да инвестира в Alitalia

13 прочитания

Lufthansa засега няма да инвестира в изпадналата в затруднения Alitalia, съобщи директорът на Air Dolomiti Йорг Еберхарт, цитиран от АФП.

Говорейки от името на германската група Еберхарт каза, че „за рестартирането на Alitalia по-силно партньорство е за предпочитане пред инвестиция”.

В изказването си пред Комисията по транспорт на италианската Камара на депутатите той обясни, че Lufthansa е „силно убедена”, че „дълбокото преструктуриране на Alitalia е неизбежно”.

След като служителите на италианската авиокомпания отхвърлиха предложението да бъдат съкратени 1700 души от 11000 служители, правителството в Рим продължава да търси безуспешно кой да я поеме.

Alitalia губи по 300 милиона евро на година,  каза пред комисията администраторът на авиокомпанията Джузепе Леогранде. Целта на правителството на Италия е да се намалят загубите и авиокомпанията отново да стане привлекателна за инвестиции.

Леогранде обяви номинацията на нов директор на Alitalia, Джанкарло Цени, който досега ръководеше Blue Panorama. В следващите седмици ще бъдат предприети различни мерки за реорганизация на Alitalia.

Търговското партньорство между Lufthansa и Alitalia би увеличило приходите със 100 милиона евро на година в средносрочен план, съобщава Ройтерс, цитирайки Еберхарт.

Lufthansa се нуждае от хъб в Южна Европа и летище Фиумичино в Рим би било най-подходящо, каза Еберхарт.

Lufthansa A320

Свързани теми

Предишна публикация
10М пътници за LOT и нов полет до Вашингтон
Следваща публикация
JetBlue става първата СО-неутрална в САЩ
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню