Tigerair Australia се закрива

Нискоразходното дружество на Virgin Aurstralia, Tigerair Australia ще бъде закрито, поради драматичен спад на търсенето на билети по дестинациите на превозвача. Съобщението е на новият собственик на групата Virgin Australia, Bain Capital.

Така в страната ще остане да съществува само един лоу-кост превозвач, Jetstar. В съобщението на собствениците се казва, че брандът може да бъде съживен в бъдеще, ако търсенето се възстанови до нивата от преди корона-кризата.

Закриването на авиокомпанията означава и съкращаването на над 3000 работни места.

Tigerair Australia съществува от 2000 година, като от 2001 е част от Virgin Australia Group

Tigerair Australia съществува от 2000 година, като от 2001 е част от Virgin Australia Group

Междувременно Bain Capital обяви и плановете си за основната авиокомпания Virgin Australia, която ще продължи да съществува, но ще се откаже от всичките си широкофюзелажни самолети и ще продължи да работи само с Боинг 737-800 за къси и средни разстояния.

Virgin Blue

Навремето Virgin купи изпадналата в дългове Tigerair за $1, за да я слее с бизнеса на своето лоу-кост дружество Virgin Blue. Двата бранда се сляха под името Тайгъреър и се превърнаха в основен конкурент на набиращата скорост по това време Jetstar Australia, собственост на националния превозвач Qantas.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook