Virgin Atlantic влезе в защита от фалит в САЩ

13 прочитания
Базираната във Великобритания авиокомпания потърси защита от кредитори в САЩ, по силата на Chapter 15. Това е втора авиокомпания под бранда на Virgin след Virgin Australia, чийто собственик сега, Bain Capital обяви, че съкращава 3000 работни места, съобщава ББС.

Решението бе обявено по-малко от месец след като компанията прие спасителната сделка за 1,2 милиарда паунда, която би осигурила бъдещето и след коронакризата.

Според плана Virgin Group трябваше да инвестира 200 милиона паунда, а останалите пари да дойдат от инвеститори и кредитори.

Британското правителство отхвърли молбата на милиардера Ричард Брансън и остави авиокомпанията да се бори в последния момент за нова инвестиция.

Фалитът в САЩ е обвързан с друга съдебна процедура, задействата в британски съд, където Virgin Atlantic получи одобрение на 4 август да покани засегнатите кредитори да гласуват плана на 25 август.

През май Virgin Atlantic, в която 51% държи Virgin Group и 49% – Delta, обяви, че съкращава 3000 работни места във Великобритания и спира да лети от Гетуик.

Новият собственик на Virgin Australia, Bain Capital обяви, че съкращава 3000 служители, около една трета от работната ръка в авиокомпанията.

Мерките за втората най-голяма авиокомпания в Австралия включват и закриването на лоукоста Tigerair.

Свързани теми

Предишна публикация
Tigerair Australia се закрива
Следваща публикация
Lufthansa увеличава полетите от септември
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Norwegian Air Shuttle банкрутира

Новината за банкрутирането на Norwegian Air беше съобщена първо от италианските профсъюзи, които са научили,…

IBERIA показва нова цветова схема

Испанският национален превозвач Iberia показа официално новата си цветова схема. Това е първата драстична промяна…
Меню