Virgin Atlantic влезе в защита от фалит в САЩ

12 прочитания
Базираната във Великобритания авиокомпания потърси защита от кредитори в САЩ, по силата на Chapter 15. Това е втора авиокомпания под бранда на Virgin след Virgin Australia, чийто собственик сега, Bain Capital обяви, че съкращава 3000 работни места, съобщава ББС.

Решението бе обявено по-малко от месец след като компанията прие спасителната сделка за 1,2 милиарда паунда, която би осигурила бъдещето и след коронакризата.

Според плана Virgin Group трябваше да инвестира 200 милиона паунда, а останалите пари да дойдат от инвеститори и кредитори.

Британското правителство отхвърли молбата на милиардера Ричард Брансън и остави авиокомпанията да се бори в последния момент за нова инвестиция.

Фалитът в САЩ е обвързан с друга съдебна процедура, задействата в британски съд, където Virgin Atlantic получи одобрение на 4 август да покани засегнатите кредитори да гласуват плана на 25 август.

През май Virgin Atlantic, в която 51% държи Virgin Group и 49% – Delta, обяви, че съкращава 3000 работни места във Великобритания и спира да лети от Гетуик.

Новият собственик на Virgin Australia, Bain Capital обяви, че съкращава 3000 служители, около една трета от работната ръка в авиокомпанията.

Мерките за втората най-голяма авиокомпания в Австралия включват и закриването на лоукоста Tigerair.

Свързани теми

Предишна публикация
Tigerair Australia се закрива
Следваща публикация
Lufthansa увеличава полетите от септември
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

CAE дава стипендии за жени-пилоти

Канадската компания CAE, най-големият производител на тренажорни системи за гражданската авиация, за втора поредна година…
Меню