Самолет на Transavia опита да излети от пътека за рулиране

Transavia-737-PH-HSJ

Пилотите на Боинг 737-800 на холандското подразделение на Transavia с регистрация PH-HSJ са се опитали да излетят от пътека за рулиране на летище Скипхол в Амстердам на 6 септември 2019.

Инцидентът беше осветен от местен уебсайт, който публикува и аудиозапис от комуникацията на екипажа с ръководството на въздушното движение в Амстердам. Полет HV1041 се подготвял за излитане от Скипхол за Ханя, остров Крит, получил инструкция от кулата да рулира на север по рульожка Чарли за полоса 18С, преди да получи разрешение за излитане.

Пилотите обаче тръгнали по пътека Делта в обратната посока и инициирали излитането. Ръководителите се намесили незабавно, за да прекратят излитането. Екипажът го прекратил, но незабавно се насочил към писта 18С за излитане. Полетът е бил осъществен, но инцидентът се оценява, като сериозен и се разследва.

Ето записът на комуникацията между самолета и кулата.. /mp3/

1 Comment

  1. AH

    22/09/2019 at 01:48

    ха-ха, такива леки инциденти съвсем не са голяма рядкост…ето подопобен случай на LBSF от преди години, след въвеждането в експлоатация на сегашната ПИК https://www.youtube.com/watch?v=L6oZrwalugM

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook