El Al удължава спирането на полетите до 31 юли

9 прочитания
Израелският национален превозвач обяви, че удължава неплатения отпуск за 90% от служителите си до 31 юли, което означава и спирането на пътническите полети до същата дата, съобщава сайтът Globes.

Решението не е изненадващо, след като правителството удължи срока на специалните мерки срещу разпространението на вируса #COVID19 до края на август. Държавата Израел продължава да не допуска чужденци да влизат на нейна територия, а всички израелски граждани, които се завръщат в страната от чужбина трябва да преминат през 14-дневна самоизолация.

El Al обяви, че няма особени надежди за възстановяването на полетите и през август, след като премиерът Бенямин Нетаняху обяви на 18 юни, че възнамерява да отвори границите само с Гърция и Кипър от 1 август, ако броят на заразените с Covid-19 не продължава да расте.

90% от 6 300 служители на авиокомпанията бяха пуснати в неплатен отпуск през март, когато бяха прекратени и всички пътнически полети. В момента превозвачът оперира само малък брой карго полети и извънредни пътнически, по изрична заявка от правителството.

El Al затъна в тежки дълговеи е под натиск да освободи най-малко 2000 служители, да намали флота и да ограничи обслужваните дестинации, за да получи спасителен заем от правителството.

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar отлага получаването на нови самолети до 10 години
Следваща публикация
Jetstar Pacific става Pacific Airlines
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Aigle Azur спря полети

Съдът обяви ликвидация на Aigle Azur. Нейните 1150 служители ще бъдат освободени. Министърът на транспорта…
Меню