A380 на Singapore Airlines става поп-ъп ресторант

След като се отказа от „полетите до никъде“ Singapore Airlines възнамерява да изстреля храненето на борда на самолет до съвсем ново ниво, като превърне един от своите гиганти А380 в „поп-ъп ресторант“. Гостите ще могат да се качват на самолета на земята и да избират от специалните гурме-менюта на авиокомпанията.

Преди сервирането на ястията Singapore Airlines ще предоставя на гостите пълен тур на суперджъмбото и специална програма с посещение на тренировъчните комплекси на авиокомпанията. По този начин превозвачът иска да привлече своите клиенти, които искат да летят, но не могат да го направят заради пандемията.

Новият бизнес салон на втората палуба с обединяващи се седалки на средния ред-

Първоначално една от водещите авиокомпании в света възнамеряваше да предлага редовни развлекателни полети, които станаха известни като „полети до никъде“, при които самолетът излита и каца на едно и също летище, след между 45 и 90 минутен полет за развлечения. Тя обаче беше принудена да се откаже от идеята, заради обществената реакция на недоволство, поради екологичния ефект от подобни безцелни полети.

Така Singapore Airlines бързо адаптира идеята в друга посока – специален авио-ресторант. Тя ще се реализира само за 2 дни, на 25 и 26 октомври, като билетите ще се продават онлайн от 12 октомври. Ресторантът – пардон – самолетът, ще е разположен на летище Чанги, разбира се.

Славната история на А380 се оказа кратковременна и залезът наближава

Превозвачът призовава гостите на специалното събитие да са облечени и в традиционни сингапурски или национални одежди, а тези, които го направят ще получат и специални подаръци.

Менюто ще е съставено от традиционни и интернационални ястия, които се сервират на борда в бизнес и първокласните салони на авиокомпанията, а всички напитки ще са включени в билета.

Развлекателната система на борда също ще работи, за да припомни на гостите цялостното изживяване от дългите пътувания със самолет.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook