ESA стартира програмата си за стажанти за 2024

116 прочитания

Могат да кандидатстват и български студенти

Едномесечните позиции в Европейската космическа агенция са в областта на инженерството, информационните технологии, естествените и социални науки, бизнес, икономика и административни услуги.

Условията са младежите да са в последната или предпоследна година в университета, магистърска степен.

Членовете на ESA са: Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство. Те могат да кандидатстват за стажовете.

Могат да кандидатстват и младежи от Латвия, Литва, Словакия и Словения като асоциирани членове на ESA, или Канада като сътрудничеща страна.

Въпреки че България не е член на ESA, нейните граждани също могат да кандидатстват, заедно с младежи от Хърватия и Кипър като европейски сътрудничещи страни /European Cooperating Countries/.

Повече можете да откриете тук: https://jobs.esa.int/

Кандидатите могат да посочат най-много две позиции за стаж, най-подходящи за академичната им подготовка и интереси, но във всяка една от тях няма ограничение в темите.

Изисква се да си направите акаунт и да следвате инструкциите.

През ноември се кандидатства. През декември 2023 и януари 2024 ESA прави избора си сред всички кандидати.

Стартът на стажовете е най-рано през февруари 2024, но тази дата е гъвкава и може да започнете на база персонална договорка с ментора си.

Свързани теми

Предишна публикация
България подписа Споразуменията Артемида на НАСА
Следваща публикация
Първа успешна частна мисия до Луната
116 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FedEx обяви стипендии за $2,5 милиона

Американската куриерска компания FedEx, която има най-голямата в света транспортна мрежа, отдели 2,5 милиона щатски долара…
Меню