SpaceX с нова ракета и 10% съкращения

64 прочитания

Няколко дни, след като SpaceX показа новата си тестова ракета Starship, с която възнамерява да достигне до Марс, компанията на Илън Мъск обяви 10% съкращения на персонала.

„За да продължим успешното изпълнение на ангажиментите си към нашите потребители и за да сме успешни в разработката на междуплатенти космически кораби и глобален, космически базиран Интернет, SpaceX трябва да стане по-оптимизирана компания. Всяко едно от тези начинания, дори когато са правени опити да се реализират отделни, са водили до банкрут други организации,“ се казва в изявление на компанията до медиите.

Основателят и президент на SpaceX, Илън Мъск

Основателят и президент на SpaceX, Илън Мъск

„Това означава, че трябва да се разделим с някои талантливи и работоспособни членове на нашия екип. Благодарни сме за всичко, с което те са допринесли на компанията и за вярата им в мисията на SpaceX,“ завършва съобщението.

Съкращенията ще засегнат цялата корпорация, в която работят около 6 000 души. Те идват в ключов момент от развитието на SpaceX, която се готви за няколко важни постижения през 2019. Заедно с излизането в орбита на първите спътници от съзвездието Starlink, компанията се готви да тества и новата ракета Starship. Миналата седмица президентът Мъск качи снимка на реалната ракета в Туитър и съобщи, че очаква първият тестов полет да се състои в рамките на 4 до 8 седмици.

 

Независимо от съкращенията, компанията е финансово стабилна, а както съобщават водещи издания, като CNBC, „хоризонтът пред SpaceX е чист и безоблачен“.

Свързани теми

Предишна публикация
Китай тества ракетен двигател на метан
Следваща публикация
Видео от кацането на тъмната страна на Луната
64 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню