Полети Варна-Мюнхен от май ’24 с новата Discover Airlines

209 прочитания

Lufthansa ребрандира и създава нова авиокомпания от Eurowings Discover

Авиокомпания от Lufthansa Group ще лети по най-малко два пъти седмично от 3 май до 7 октомври между Варна и Мюнхен, съобщи Фрапорт България.

Става въпрос за новата Discover Airlines, която всъщност е ребрандираната Eurowings Discover, а Луфтханза я определя като лейжър – ваканционен превозвач.

Новата Discover Airlines ще разчита на обновен и разширен флот от А330 и А320/321

Новият бранд, който ще оперира и като отделен превозвач, беше представен на 5 септември 2023 с пристигането на първия А320 с опашка в нюанси на морско синьо с жълта лента.

Discover Airlines си запазва IATA кода на Eurowings Discover, 4Y, и кода на ICAO, OCN.

Eurowings Discover имаше флот от няколко А330 и наети А320

Discover Airlines ще лети от Франкфурт и Мюнхен до къси, средни и дълги дестинации, съобщи германската авиационна група.

За целта през следващата година ще бъде обновен и разширен и флотът, който трябва да достигне 28 самолета, сред които пет нови А320 и един А330.

Пет от самолетите за къси полети ще са базирани в Мюнхен, откъдето през 2024 ще летят 60 пъти седмично до 23 близки ваканционни дестинации.

Десет А320 и тринайсет А330 ще летят от Франкфурт до 33 къси и средно дълги дестинации и по 17 дълги маршрута като се прицелва в презокеанския ваканционен трафик.

Например Discover Airlines ще лети ежедневно до Тампа, Флорида от следващото лято, докато досега Eurowings Discover имаше само 5 полета седмично.

Един от първите пребоядисани Discover на летището в Палма

Новите самолети ще започнат да се забелязват по летищата още в началото на септември тази година, като на 5 септември новият превозвач изпълни полет от Франкфурт до Палма де Майорка под обновеното АОС.

Свързани теми

Предишна публикация
Air France празнува 90 годишнина със стил
Следваща публикация
Wizz Air иска повече достъпност до Милано-Линате
209 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню