Air France празнува 90 годишнина със стил

58 прочитания

На 7 октомври Air France празнува 90-я си рожден ден. По този случай авиокомпанията покани Ксавие Ронз, директор на дизайна на Парижката опера и балет да създаде колекция с пет прочути рокли, които да отразяват славната й история.

Еър Франс избра да лети само със средния по размер Боинг 787-9 и има 10 самолета във флота

От 28 септември до 10 октомври 2023 Air France ще завладее витрините на историческия магазин Галери Лафайет на бул. Осман в Париж.

Air France на 90 години

Air France се ражда от сливането на Air Orient, Air Union, Societe Generale de Transports Aeriens, Companie Internationale de Navigation Aerienne и Aeropostale през 1933г. Оттогава досега не спира да разнася по целия свят френското изкуство да се живее и пътува с над хиляда полета до 200 дестинации на планетата с флот от 240 самолета.

Air France на 90г

Петте рокли, които Air France се поръча за рождения ден отразяват различни постижения на авиокомпанията – самолети и технологии, униформи и мода, постери на дестинациите й по света, изискана кухня и прибори за хранене и дизайн и архитектура.

Transall C-160. Air France на 90г

Air France избра не случайно магазина на Галери Лафайет на бул. Осман, защото тази сграда в Ар Нуво е смятана от целия свят за храм на модата.

Air France на 90г

От 28 септември до 10 октомври 2023 на 12-те му витрини ще може да се проследи историята френската авиокомпания.

Air France на 90г

В самия магазин Air France ще предлага достъпни исторически и специално създадени за случая продукти – от модели на стари и нови самолети в ограничен тираж до колекции багажни табелки, картички и комплекти, предлагани в първа класа.

Air France на 90г – Конкорд

Компанията ще извади колекцията си исторически пътни чанти и постери, някои от които са на сайта й – https://shopping.airfrance.com/en/.

Air France на 90г

Свързани теми

Предишна публикация
ГВА обяви конкурс за превозвач по линията София-Баку
Следваща публикация
Полети Варна-Мюнхен от май ’24 с новата Discover Airlines
58 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню