Yellow е новата обслужваща такси-компания на Летище София

289 прочитания

Операторът на Летище София избра Йелоу-такси за обслужваща компания на таксиметровите услуги за пристигащите пътници. Компанията е избрана след проведена тръжна процедура с участието на най-големите таксиметрови фирми в София. Договорът е за 5 години с възможност за допълнителни 3, обвързани с представянето и нивото на предлаганите услуги. Промяната влиза в сила от 1 юни 2023.

Досегашният оператор на услугата, ОК Супертранс, свали драстично качеството и надеждността на обслужването, като според повечето пътуващи промяната дори е закъсняла.

С 25-годишен опит в областта Yellow-таксита са предпочетени, заради разпознаваемият им за българските и чуждестранни пътници бранд, както и заради екологичната им политика – автопарк с автомобили с клас на емисиите най-малко Евро 5 и пионери във въвеждането на електрическия такси-транспорт за страната. Използваните автомобили са с до 7-годишен експлоатационен срок, а около 10% от колите са произведени през последната календарна година.

Договорът е подписан в края на май от Главния изпълнителен директор на летището Хесус Кабайеро и шефа на Йелоу Такси Калин Кокошаров

На аерогарата компанията осигурява постоянно присъствие на екип, който да следи за качеството на предоставяната услуга, като гарантира чистотата на автомобилите и отзивчивостта на персонала, на който е поверен  ангажиментът да асистира при товарене и разтоварване на багажа на клиентите.

С подписването на договора новият оператор на таксита се ангажира да
предоставя превози от и до летището с все по-екологични автомобили. От 1 януари 2025 г. поне 5 % от месечните таксиметрови пътувания от летището трябва да се извършват с електромобили, а година по-късно този процент ще достигне 10. За ускоряването на процеса „СОФ Кънект“ се ангажира да предоставя допълнителни финансови стимули за такси компанията, се казва в съобщението на летищния оператор.

Свързани теми

Предишна публикация
Черният Лебед на Дронамикс се оказа бял и най-после полетя
Следваща публикация
Белград с нова писта и полети до Варна
289 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню