Седми самолет и 2 нови маршрута на Wizz от София

560 прочитания

Унгарската нискоразходна авиокомпания разширява мрежата и присъствието си в София

Wizz Air базира седми самолет в София и с това стартира първата от двете си нови дестинации от българската столица до Хамбург, Германия. Вторият нов полет на авиокомпанията е по линията от София до Стокхолм, летище Скавста.

Добавянето на нов самолет в базата ще позволи и увеличаване на честотите на полетите по 11 от най-търсените действащи полети на превозвача от София. С новия самолет флотът на Wizz в България достига 10 самолета, което е най-голям общ брой от стартирането на операциите през 2005-а година.

Новият маршрут беше официално открит на 20 декември от шефа на летище София Хесус Кабайеро (вляво) и директорът за развитие на мрежата на Уиз Евелин Джекил (вдясно)

Базата в София разполагаше със 7 самолета и преди пандемията, а останалите са базирани във Варна. През летния сезон Wizz понякога изпраща и един допълнителен самолет в база Бургас.

Унгарският превозвач обяви и увеличаване на честотата на полетите си от София до Базел, Абу Даби, Брюксел, Париж, Валенсия, Айндховен, Женева, Ница, Меминген (Мюнхен – Запад), Барселона и Тел Авив.

Увеличаването на честотите е както следва:

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair позна колко голямо е натрупаното желание на хората да пътуват
Следваща публикация
Pegasus Airlines ще лети между Пловдив и Истанбул
560 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню