Emirates с $3 милиарда печалба и огромни бонуси за служителите

201 прочитания

Дубайската авиокомпания ще компенсира всичките си над 100 000 служители

Най-големият авиопревозвач в Близкия изток, дубайската Емирейтс, обяви огромна печалба от над 2.9 милиарда долара за изминалата финансова година в началото на май 2023. Това е първото излизане на печалба за превозвача от началото на пандемията през 2019 и безпрецедентно като обем от поне 12 години насам.

Заедно с тази новина стана ясно, че Emirates възнамерява и да компенсира служителите си по безпрецедентен за индустрията начин, като раздаде огромни бонуси за над 100 000-те хиляди служители, се казва в официално съобщение на авиокомпанията.

Важно е да отбележим, че Емирейтс традиционно прилага схема за „споделяне на печалбата“ със служителите си, когато има добра година, но без да има конкретна формула за това. Обичайно решението се взима на ниво борд на директорите и варира, според ситуацията.

Предвид изключителното представяне на компанията през изминалата година обаче, служителите ще получат бонуси в размер на най-малко 24-седмичните си заплати!

Това означава, че всички служители на авиокомпанията ще получат минимум 50% бонус върху следващите си заплати.

В миналото Емирейтс също е действала по подобен начин, но никога с такъв размах. Така например след успешната финансова 2017-2018 година служителите получават бонуси равни на 5-седмични заплати. В резултат от спадовете с близо 70% през следващата 2018-2019 обаче, не са разпределени никакви бонуси.

И докато превозвачите от Персийския залив са често критикувани, заради някои от практиките си по отношение на служителите, жестът на Емирейтс със сигурност ще изненада приятно работещите в авиокомпанията, над 70% от които са чужденци, и неприятно много от другите играчи в бизнеса, огромната част от които рядко или никога не компенсират служителите си, особено след тежки кризисни периоди, в какъвто се превърнаха годините на пандемията от Ковид-19.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair поръча 300 нови боинга
Следваща публикация
B747 на Cargolux загуби колесник при аварийно кацане
201 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs

Deutsche Lufthansa проучва възможностите да продаде кетъринговата компания LSG Sky Chefs, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани…
Меню