София – Осло от лятото на 2023

245 прочитания

Директната линия се открива от Norwegian Air Shuttle и ще е целогодишна

Базираната в Норвегия нискоразходна авиокомпания Norwegian Air Shuttle открива нов маршрут между летище София и Осло. Директните полети ще се изпълняват целогодишно от 24 юни 2023-а и ще са два пъти седмично – в сряда и събота.

Билетите вече са в продажба на сайта на авиокомпанията www.norwegian.com, а часовете на излитане и кацане са подходящи както за бизнес пътувания, така и за туристически посещения до столицата на Норвегия. Полетите ще се изпълняват със самолети Боинг 737-800, от каквито е съставен целия флот на Норуиджън.

Осло е икономическият и правителствен център на Норвегия с население от около 1.6 милиона души

„Скандинавието е стратегически регион за развитието на летище София и има сериозен пазарен потенциал, който очакваме скоро да бъде разпознат и от други авиопревозвачи. Правим поредна стъпка към разширяване на полетната мрежа и сме оптимисти за 2023 г.”, казва Хесус Кабайеро – изпълнителен директор на летище София.

„С повече маршрути и с повишена полетна честота вече сме добре подготвени за потребителското търсене за пътувания до Норвегия през предстоящия летен сезон. Очакваме с нетърпение да посрещнем пътниците на борда и да ги отведем към красивата София, както и да летим по обрания път, за да покажем на българите Осло, столицата на Норвегия“, казва Магнус Томе Маурсунд – изпълнителен вицепрезидент „Полетна мрежа, ценообразуване и оптимизация“ на Norwegian.

Информацията е на летище София.

Norwegian Boeing 787

Norwegian потъна до едва 9 място сред водещите лоу-кост авиокомпании в Европа, след като компанията беше изправена пред колапс, заради трансатлантическите полети на другото дружество в групата – Norwegian Airways International. Превозвачът беше принуден да продаде всичките си самолети Боинг 787 Дриймлайнър, да закрие презокеанските си дружества в Латинска Америка и да преструктурира и свие значително операциите на основното си дружество в Европа – Norwegian Air Shuttle.

Свързани теми

Предишна публикация
A320 се удари в автомобил на пожарната при излитане в Перу
Следваща публикация
Антонов възнамерява да построи отново гиганта Ан-225
245 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Serbia разширява мрежата в САЩ

Сръбският национален превозвач обяви нова експанзия на трансатлантическата си мрежа с полети до нова дестинация…

Летище София на 85 години

Най-голямото международно летище в България отбеляза своята 85 годишнина на 16 септември. През това време…

Wizzair ще лети София-Ереван

Правителството реши лоукост авиокомпанията Wizzair да изпълнява полетите от София до Ереван от края на…
Меню