Приходите на ASL Airlines излетяха с помощта на далечното карго

107 прочитания

Ирландската авиационна група оптимизира флота и вече има над 130 самолета

Авиационната група ASL Aviation Holdings e записала „много силни“ финансови резултати за последната отчетна година, благодарение на успешните си товарни операции по далечни линии, съобщава AWST.

Компанията обяви ръст на приходите с 24.4% на годишна база до 1.1 милиарда евро, докато печалбата е нараснала до 43.6 милиона евро.

В съобщението се казва, че през годината компанията е записала „силно представяне във всички бизнес-сегменти, като най-значителен е ръста на каргото по далечни линии и в частност тези между Европа и Китай.“

Главният изпълнителен директор на ASL Дейв Ендрю казва:
„Изпълнихме много позитивна и дългосрочна стратегия за контролиране на  разходите по време на Ковид-кризата, докато инвестираме в нови самолети  и нови технологии за развитието на групата и подобряване услугата към клиентите ни, докато в същото време намаляваме и въглеродните си емисии.“

По неговите думи този паралелен подход е позволил да се премахне оперативното дублиране между различните авиокомпании в групата и обособяването на няколко „образцови центъра“. Едновременно с това стартира мащабна инвестиционна програма в тяснофюзелажните самолети, включително поръчка на 40 конвертирани самолета Боинг 737-800 BCF.

Един от регистрираните във Франция товарни боинги 737-800BCF на ASL Airlines France

Флотът на ASL от товарни Боинги 737 е най-големия в Европа, като през лятото тези от новото поколение 737-800 надхвърлиха броя на тези от класическото поколение 737-400 и -300 за първи път в историята на групата.

Към момента ASL оперира с 56 самолета Боинг 737-800, чийто разход на гориво и емисии са с около 15% по-ниски от тези на класиците, от които компанията разполага с 51 машини. Те оперират както за директни клиенти, така и по дългосрочни договори с някои от най-големите логистични оператори, като DHL, FedEx, Royal Mail, а от скоро и Amazon Prime Air.

През март 2022-а ASL направи допълнителна поръчка и за още до 20 боинга 737-800BCF. Само до края на тази година броят на добавените самолети от този клас във флота може да достигне 20 броя.

В оповестените данни са включени резултатите на авиокомпаниите от групата на ASL в Ирландия, Белгия, Франция и Великобритания, както и джойнт-венчър превозвачите й в Тайланд и Южна Африка.

Групата вече разполага с флот от над 130 самолета, включващи общо 7 типа от турбовитловите ATR-72 до джъмбото Боинг 747-400.

През април 2022-а ASL си осигури и кредитиране в размер на 125 милиона долара от Голдман Сакс, което също ще бъде използвано основно за програмата за обновяване на флота.

Свързани теми

Предишна публикация
Боинг прогнозира двоен ръст на въздушното карго през следващите 20 години
Следваща публикация
Cargolux поръчва 10 товарни Боинг 777-8F
107 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню