Конкурс на Airbus за окраска на новия товарен А350F

185 прочитания

Европейския консорциум обяви публичен конкурс за ливреята на бъдещия товарен А350, който трябва да полети през 2024-а година

Airbus обяви открит обществен конкурс за разработка на дизайн за първоначалната производствена окраска на бъдещия нов модел товарен самолет на производителя, базиран на пътническия А350.

Заявките се приемат от 4 октомври до 28 ноември, а победителят ще бъде обявен на 15 март следващата година. В съобщението на производетеля се казва:

„Каним всички професионални дизайнери, любители артисти или студенти, креативни таланти от целия свят, да разработят дизайна на ливреята и цветовете на новият ни А350F!“

Еърбъс публикува и пълен списък на изискванията към дизайнерите, които включват и това, че „логото на Airbus трябва да е ясно видимо и непроменено на фюзелажа“. Дизайнът ще може да използва за канава само фюзелажът и вертикалния стабилизатор /опашката/ на самолета.

Бъдещият товарен А350F в цветовете на Air France, която е стартов клиент на новата машина.

Пълният комплект материали, изисквания, 2D и 3D модели на самолета, които да послужат за основа на разработките на дизайнерите, могат да бъдат свалени от уебсайта на европейския самолетостроител.

Наградите за победителя включват участие в представянето на самолета на авиосалона в Париж през 2023-а, модел на самолета в голям мащаб, гостуване и обиколка на производствената линия на новите машини, участие в церемонията за първия полет на А350F.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing 737 MAX 7 и 10 може да не получи сертификат до края на годината
Следваща публикация
Китай сертифицира C919
185 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air China поръчва още 20 А350

Китайският национален превозвач Air China обяви, че ще поръча още 20 броя A350-900 от Airbus.…
Меню