Airbus достави 500-ят А350

112 прочитания

Машината от серията А350-900 беше доставена на испанският национален превозвач Iberia

Еърбъс А350 е новият флагман на европейския производител, след като производствените линии на най-големия пътнически самолет в света, А380, спряха окончателно през 2020-а. Сега, това е най-популярното семейство самолети за дълги полети на компанията, съставено от моделите -900, -1000, а от скоро и новият товарен А350-F, който все още е в процес на разработка.

Испанската Иберия, е сред водещите европейски клиенти на модела с поръчани 20 самолета от семейството и 14 доставени към момента.

Доставката на самолет номер 500 отбелязва и още един крайъгълен камък за производителя – това е въвеждането на „Производствен стандарт 2022“, който добавя подобрения в техническите параметри и кабинните характеристики на модела. В сравнение с предишните модификации, този вариант сваля допълнително 1.2 тона от началното тегло на самолета, като оптимизира различни системи и структури и увеличава допълнително използването на иновативни материали.

Максималното излетно тегло се увеличава с 3 тона, докато обсегът на действие остава непроменен на 8000 морски мили.

Новият стандарт увеличава и широчината на кабината на нивото на подлакътниците, което пък дава на превозвачите възможност да добавят до 30 седалки в типична 3-класова конфигурация.

Свързани теми

Предишна публикация
Китай сертифицира C919
Следваща публикация
Boeing плати още $200 млн. заради катастрофите на Max
112 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…
Меню