Ливански A330 удари турски B777 в Нигерия

34 прочитания
Еърбъс А330 на ливанската национална авиокомпания Middle East Airlines /MEA/ удари с крилото си турски Боинг 777 на летището в Лагос, Нигерия.

Инцидентът е станал по време на буксиране на ливанския самолет, с регистрация OD-MEA, от стоянка на летището в Лагос. Крилото и уинглетът на Еърбъса закачат опашната част на другия самолет, Боинг 777 на Turkish Airlines с регистрация TC-LJC.

Въпреки нанесените щети и на двете машини, ливанския самолет е успял да осъществи обратният си полет до Бейруг с 11 часа закъснение, докато турската машина е блокирана на земята в Лагос, докато не пристигнат резервни части за отстраняване на повредите.

EeKFZ1PX0AEhvZ5 EeKFZsiXgAov-Ct EeKFZjaXsAIcxlE EeKFZa_WAAAFqqD

От снимките, разпространени в социалните мрежи се вижда, че по-пострадал е Боингът, чиято опашна секция е буквално срязана от крилото на ливанския Еърбъс.

Турският Боинг 777 (TC-LJC) ще има нужда от подмяна на обшивката в опашната част

Турският Боинг 777 (TC-LJC) ще има нужда от подмяна на обшивката в опашната част

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair за първи път на загуба, Wizz за втори
Следваща публикация
Laudamotion се закрива в края на годината
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing се отказа от сделката с Embraer

Американската компания се оттегли от споразумението за съвместно производството на пътнически самолети за гражданската авиация…

Boeing показа боен дрон

Американският авиопроизводител представи безпилотен военен самолет, разработен в Австралия. Дронът може да лети край изтребители…
Меню