Wizz отмени решението си за подновяване на полетите до Москва

282 прочитания

Те се изпълняваха от подразделението в Абу Даби

Wizz Air Abu Dhabi отмени взетото в началото на август решение за подновяване на директните ежедневни полети до Москва.

В официално съобщение на подразделението на нискоразходния превозвач в ОАЕ се казва, че решението е продиктувано изцало от ограниченията във веригите за доставки на резервни части и консумативни, които авиокомпаниите изпитват в момента, изпълнявайки полети по маршрути до Русия.

Решението за отмяна на плановете беше обявено по-малко от две седмици, след като авиокомпанията съобщи, че възнамерява да поднови полетите си между Абу Даби и Москва от октомври 2022-а.

То обаче беше подложено на остри критики онлайн, заради войната на Русия срещу Украйна, които бяха придружени от призиви за бойкотиране на унгарския превозвач.

По този повод съветникът на украинския президент Михайло Подоляк написа в Туитър, че „сътрудничеството с Руската Федерация е самоубийствено за бизнеса.“ Той добавя:
„Циниците от Wizz Air решиха, че кръвта на украинците не мирише, но руските рубли от Москва миришат добре. Скоро те осъзнаха, че да подкрепяш варварите не опира само до печалби, но и до разрушена репутация. Европейските компании трябва да помнят: сътрудничеството с РФ – самоубийствено за бизнеса.“

Wizz прекрати всичките си операции в Русия на 27 февруари 2022 след началото на инвазията в Украйна. Тогава авиокомпания обяви, че всички полети до РФ ще бъдат отменени поне до края на октомври 2022.

Междувременно унгарския превозвач обяви също в началото на август, че предоставя за втори път 100 000 безплатни билета за украински бежанци, бягащи от войната в Европа.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиопревозвачите в Германия не искат повторно въвеждане на маски на борда
Следваща публикация
И American Airlines поръча свръхзвуковия Overture
282 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню