British Airways си иска MAX-овете по-рано от очакваното

32 прочитания

British Airways, част от International Airlines Group /IAG/ обяви, че иска да получите първите си Боинг 737 MAX през 2022 година – поне година по-рано от очакваното.

Главният изпълнителен директор на IAG Уили Уолш каза, че компанията му е в преговори с Боинг за експедиране на доставката на първите от общо 200 договорени 737 MAX-а по време на авиосалона в Париж 2019. Според първоначалния план, доставките трябваше да се осъществят между 2023 и 2027. По думите на Уолш, дискусиите с Боинг са много конструктивни и е напълно възможно съкратените срокове на доставка да бъдат изпълнени.

По време на представянето на резултатите за тримесечието на групата, Уолш добави, че е напълно уверен, че американския производител ще преодолее проблемите със самолета и ще задоволи високите изисквания на регулаторите. Подписания в Париж меморандум за договарянето на поръчката за 200 самолета ще се превърне в твърде поръчка веднага, след като 737 MAX бъде ресертифициран за полети от властите.

снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Как Singapore Airlines се справя със закъсненията
Следваща публикация
Boeing работи по още промени в софтуера на 737MAX
32 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs

Deutsche Lufthansa проучва възможностите да продаде кетъринговата компания LSG Sky Chefs, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани…

FAA поиска нови проверки на Boeing

Федералната въздухоплавателна администрация в САЩ издаде нова директива, засягаща самолетите Боинг 787 Dreamliner. Директивата за…
Меню