British Airways си иска MAX-овете по-рано от очакваното

34 прочитания

British Airways, част от International Airlines Group /IAG/ обяви, че иска да получите първите си Боинг 737 MAX през 2022 година – поне година по-рано от очакваното.

Главният изпълнителен директор на IAG Уили Уолш каза, че компанията му е в преговори с Боинг за експедиране на доставката на първите от общо 200 договорени 737 MAX-а по време на авиосалона в Париж 2019. Според първоначалния план, доставките трябваше да се осъществят между 2023 и 2027. По думите на Уолш, дискусиите с Боинг са много конструктивни и е напълно възможно съкратените срокове на доставка да бъдат изпълнени.

По време на представянето на резултатите за тримесечието на групата, Уолш добави, че е напълно уверен, че американския производител ще преодолее проблемите със самолета и ще задоволи високите изисквания на регулаторите. Подписания в Париж меморандум за договарянето на поръчката за 200 самолета ще се превърне в твърде поръчка веднага, след като 737 MAX бъде ресертифициран за полети от властите.

снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Как Singapore Airlines се справя със закъсненията
Следваща публикация
Boeing работи по още промени в софтуера на 737MAX
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair гледа към Африка

Лоукост превозвачът създава група авиокомпании в Малта. Ryanair прие да създаде базирана в Малта авиокомпания…

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…
Меню