Чартърите от летище София за предстоящия зимен сезон

2K прочитания

Операторът на летище София обяви старта на зимното разписание с не особено изненадваща чартърна програма с полети както към топли дестинации, така и традиционните британски „ски чартъри“.

На юг ще летят основно български авиокомпании, като European Air Charter, която има заявени полети до Хургада в Египет и Акаба в Йордания на брега на Червено море. Превозвачът ще изпълнява чартъри и до Рим, вероятно договорени с определени туристически агенции.

До Хургада ще лети и българската BH Air, които ще има полети и до столицата Кайро.

Скиорските чартъри през този зимен сезон са от Дъблин, Манчестър, Белфаст, Бирмингам, Нотингам, Нюкасъл и Бристол.

През зимния сезон от софийското летище ще се изпълняват полети до общо около 90 дестинации от над 30 редовни и чартърни авиокомпании, като водещи по пазарен дял си остават Wizz. Ryanair и България Еър, както и авиокомпаниите от групата на Луфтханза.

Новото през сезона са редовните полети на турската Sun Express до Анталия, завръщането на Райънеър до Акаба, полетите на Wizz до арменската столица Ереван и увеличаването на някои от честотите до европейски столици на превозвачи от трети страни.

Сред отпадналите полети за зимата са повечето от туристическите дестинации в Гърция и западните Балкани, полетите на Уиз (очаквано) до Саудитска Арабия и тези до Варна на Райънеър.

Нито нискоразходните, нито националният превозвач, обаче са обявили към този момент нови и атрактивни редовни маршрути в зимното си разписание.

Свързани теми

Предишна публикация
Краят на епохата MD-80 в България и Европа
Следваща публикация
Първи полет на Ил-96-400М – „новата надежда“ на руското самолетостроене
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

European Cirrus Rally 2021 в София

Летище София затвори една от страничните си пътеки за рулиране, за да приеме участниците в…
Меню