Ryanair иска да базира 20 самолета в Украйна

108 прочитания

Това ще се случи в следващите 5 години, ако Русия не нахлуе в страната и бизнес климатът се запази на добро ниво

Шефът на Райънеър Майкъл О’Лиъри обяви, че авиокомпанията разглежда Украйна, като пазар със сериозен потенциал и възнамерява да базира поне 20 самолета там в следващите 5 години.

По неговите думи, докато Украйна гледа на запад, а Русия не изпълни заплахите си да нахлуе в страната, потенциалът за развитие на украинския пазар е огромен и Райън ще се възползва от това.

Екипите на превозвача са направили 4 посещения в Украйна през януари за договаряне на нови маршрути и бази, но местното правителство не са били в състояние да поемат твърди ангажименти, заради ситуацията по границата с Русия.

Райънеър вече поддържа база в Киев, но може да открие бази на още 4 летища в страната и да остави там до 20 самолета, разкривайки над 1000 работни места.

Свързани теми

Предишна публикация
Alaska полетя с Чудесата на Западното крайбрежие
Следваща публикация
El Al най-после купува Arkia
108 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Europa ще напусне SkyTeam

Базираната в Мадрид испанска авиокомпания Air Europa ще напусне SkyTeam след придобиването от IAG, съобщи…

Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs

Deutsche Lufthansa проучва възможностите да продаде кетъринговата компания LSG Sky Chefs, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани…

easyJet и Norwegian свързват мрежите си

Две от най-големите нискоразходни авиокомпании в света, easyJet и Norwegian стартират партньорството „Worldwide by easyJet“,…
Меню