Райънеър ще се справи блестящо с лятото, независимо от хаоса – О’Лиъри

107 прочитания

Нискоразходния превозвач остава почти имунизиран срещу недостига на персонал в цялата индустрия

Независимо от лавинообразното търсене на самолетни полети и хаосът в почти световен мащаб от недостига на персонал в авиационната индустрия, най-голямата авиокомпания в Еворпа изглежда имунизира срещу тези проблеми и изпълнява 90% от планираните полети за летния сезон.

Според Главния изпълнителен директор на превозвача, Майкъл О’Лиъри, Райън няма затруднения с недостиг на екипажи и хора на земята и не се притеснява от огромните затруднения, пред които е изправен европейския трафик в силния летен сезон.

Той дори твърди, че авиокомпанията „ще се справи блестящо през този летен сезон, особено в сравнение със своите конкуренти.“

Това се случва на фона вече активни стачки от кабинния състав на Ryanair в Испания, Белгия и Португалия и задаващите си намерения за стачни действия във Франция и Италия, с основни искания за повишаване на заплатите и по-равномерни работни графици. Пилотите на авиокомпанията също заплашиха със стачки, при това в най-натоварените летни месеци юли и август.

Шефът на Ryanair Майкъл О’Лиъри

О’Лиъри обаче отхвърля категорично исканията за повишаване на възнагражденията, като твърди, че всеки служител на Райънеър може да си плаща наемите и получава над средно-месечното възнаграждение на съответния пазар.

По неговите думи, стачните действия в различните европейски държави, колкото и координирани да са те, ще нарушат не повече от 1% от планираните полети на авиокомпанията в Европа. Към началото на юли това е факт, но с цената на все по-части и натрупващи се закъснения на полетите. Причините за тях обаче не са толкова в персонала на авиокомпаниите, колкото в затрудненията, които изпитват другите играчи на пазара, като летища и служби за ръководство на въздушното движение.

Райънеър се подсигури в достатъчна степен със служители, като рестартира наемането на кабинни и полетни екипажи още през есента на 2021-а.

Свързани теми

Предишна публикация
British Airways отмени 11% от полетите си до октомври
Следваща публикация
A380 прелетя с огромна дупка в корпуса от Дубай до Австралия
107 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Cobalt спря операции

Лоукост авиокомпанията от Кипър Cobalt отмени всички полети от полунощ в сряда, става ясно от…

Jet2 съкращава над 100 пилоти

Британската лоукост авиокомпания Jet2 освобождава пилоти от повечето си бази в страната, след като преговорите…

Ryanair купува Niki

Ryanair се съгласи да купи австрийската авиокомпания на бившия шампион от Формула 1 Ники Лауда,…

Ryanair получи първият си 737 MAX

Първият Боинг 737 МАХ за най-големия европейски нискоразходен превозвач беше предаден на официална церемония в…
Меню