Елберс от KLM ще оглави IndiGo

9 прочитания

Шефът на индийската авикоомпания Роноджой Дута, който се оттегля на 30 септември посочи директора на нидерландсото подразделение на Air France-KLM Питер Елберс за свой приемник.

Елберс може да се присъедини към IndoGo от 1 октомври след регулационни одобрения, обяви индийската авиокомпания. Мандатът на Елберс в Air France-KLM изтича на 1 юли.

Основната задача на Елберс в IndiGo ще бъде международното разрастване на авиокомпанията. Например до печелившите пазари в Европа и САЩ. Ще трябва да купи и широкофюзелажни самолети.

Индийската авиокомпания изгуби много директори тази година, включително Уили Бортър, търговският директор и финансовия директор Джитен Чопра. Вълната напускащи тръгна след назначаването на милиардера съосновател на IndoGo Рахул Бхатия на новосъздадения пост управляващ директор, а съоснователят Ракеш Гангуал излезе от борда.

IndiGo е най-големия клиент на Airbus за А320neo. Дута бе казал през ноември, че няма намерения да лети до Лондон, за което се изискват широкофюзелажни самолети. Преди това реши да не се конкурира и с Air India и с индийското подразделение на Singapore Airlines Vistara.

Свързани теми

Предишна публикация
IAG договори 50 Boeing 737 MAX
Следваща публикация
Emirates ограничи загубите си до $1,1 млрд. годишно
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus достави 1000-я A320neo

Еърбъс достави хилядния Airbus A320neo на 10 октомври на индийския лоу-кост оператор IndiGo. Самолетът ще…

Deutsche Lufthansa, Air-France-KLM поглеждат към Flybe

  Германската и френско-нидерландската група преговарят за покупка на фалиралата британска авиокомпания, съобщи Телеграф, без…
Меню