Елберс от KLM ще оглави IndiGo

10 прочитания

Шефът на индийската авикоомпания Роноджой Дута, който се оттегля на 30 септември посочи директора на нидерландсото подразделение на Air France-KLM Питер Елберс за свой приемник.

Елберс може да се присъедини към IndoGo от 1 октомври след регулационни одобрения, обяви индийската авиокомпания. Мандатът на Елберс в Air France-KLM изтича на 1 юли.

Основната задача на Елберс в IndiGo ще бъде международното разрастване на авиокомпанията. Например до печелившите пазари в Европа и САЩ. Ще трябва да купи и широкофюзелажни самолети.

Индийската авиокомпания изгуби много директори тази година, включително Уили Бортър, търговският директор и финансовия директор Джитен Чопра. Вълната напускащи тръгна след назначаването на милиардера съосновател на IndoGo Рахул Бхатия на новосъздадения пост управляващ директор, а съоснователят Ракеш Гангуал излезе от борда.

IndiGo е най-големия клиент на Airbus за А320neo. Дута бе казал през ноември, че няма намерения да лети до Лондон, за което се изискват широкофюзелажни самолети. Преди това реши да не се конкурира и с Air India и с индийското подразделение на Singapore Airlines Vistara.

Свързани теми

Предишна публикация
IAG договори 50 Boeing 737 MAX
Следваща публикация
Emirates ограничи загубите си до $1,1 млрд. годишно
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

IAG договори 50 Boeing 737 MAX

  Компанията-майка на British Airways подкрепи американският производител и потвърди ангажимента си за 200 самолета,…
Меню