Шефът на Air France-KLM поиска пълно сливане

16 прочитания

Директорът на Air France-KLM Group Бен Смит, който пое поста миналия месец, поиска френското и холандското подразделение да работят като една компания.

Смит даде да се разбере, че иска спиране на напрежението между двете централи в Париж и Амстердам по трудови въпроси и по различните нива на печалба.

14г. след сливането си Air France и KLM все още са отделни авиокомпании и дружества за разлика от слетите авиокомпании в Северна Америка.

KLM има 18% печалба за третото тримесечие, ниво, което Смит нарече „адекватно” в сравнение с 11%  при Air France.

klm-787

На 31 октомври Air France-KLM обяви 2,3% годишен ръст на пътниците, превозени до 30 септември 2018 и приходи над очакваното.

Резултатите на Air France тази година бяха силно засегнати от стачките, които й струваха 335 милиона евро за първото полугодие.

В прогнозата си за края на 2018 Air France очаква ръст на пътниците, но и на разходите за гориво с 500 милиона евро в сравнение с миналата година. През 2019 авиокомпанията очаква сметката за керосин да скочи с 900 милиона евро в сравнение с 2018.

Снимка: Air France-KLM.

Свързани теми

Предишна публикация
Италия иска Wizzair и Ryanair да свалят таксата за багаж
Следваща публикация
Airbus достави първия А220 на Delta-как ще отговори Boeing
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…

Ryanair намалява полетите до март

Лоукост авиокомпанията спира много полети в близките месеци поради локдауните, свързани с глобалната пандемия. Новите…
Меню