Летище Мумбай обработи 969 полета за 24ч

55 прочитания

На 24 ноември 2017 властите на летището във втория най-голям град в Индия, Мумбай обяви, че са регистрирали 969 самолетодвижения за денонощие.

Два пъти в петък летището обработи 50 самолетодвижения в рамките на 60 минути от 09-27. Летище Гетуик в Лондон, също с една писта, регистрира по 55-56 излитания или кацания за час.

Индия, която предстои да стане третият най-голям пазар след Китай и САЩ има амбицията да подобри рекорда си като постигне 1000 излитания и кацания за денонощие.

Бързи и яростни

Индийските авиокомпании превозиха около 100 милиона пътници миналата година и по данни на IATA пазарът ще добави още 337 милиона в следващите 2 десетилетия.

Потенциалът за ръст е огромен след като около 97% от населението на Индия от 1,3 милиарда никога не са се качвали на самолет според нискоразходната авиокомпания SpiceJet.

09-27

Летището в Мумбай има две писти, но може да оперира само една, защото се пресичат. Липсата на място изключва строителството на нова писта. Мумбай постави световен рекорд за операции на една писта.

Мега летищата като Ню Йорк, Лондон, Дубай и Делхи имат по две или повече писти, които работят едновременно.

От 31 октомври и авиокомпания KLM стартира полети Мумбай-Амстердам.

Топ 10

Терминал 2 на летище Мумбай Чатрапати Шиваджи (BOM/CSIA) бе поставено в Топ 10 на аерогарите, където има най-добри условия за почивка.

Свързани теми

Предишна публикация
Ерик Шулц от Rolls-Royce сменя Лийхи в Airbus
Следваща публикация
EasyJet очаква поскъпване на билетите през зимата
55 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню