Шереметиево затваря два терминала, една писта и спира инвестициите

448 прочитания

Московското летище затвори двата си международни терминала и една писта, като нарече това "антикризисни мерки".

Второто по големина летище в Москва, Шереметиево, където е основната база на националния превозвач Аерофлот, затваря два от трите си терминала и една от трите си писти за излитане и кацане, заради намалелия трафик в резултат от международните санкции срещу Русия, заради инвазията в Украйна.

В официално съобщение на групата, управляваща аеропорта се казва, че затварянето на двата международни терминала и полосата е част от „пакет от антикризисни мерки“ във връзка с намаляването на полетите. Като част от този пакет летището ще ограничи и голяма част от неоперативните си разходи, ще оптимизира техническите процеси, ще намали работното време на влаковете между терминалите и ще затвори голяма част от ритейла.

Терминал D на летището е затворен от 15 март, а всички полети бяха пренасочени към терминалите B и C. Голяма част от паркингите около летището също затварят. От 17 март обаче ще бъде затворен и още един от останалите два терминала.

Предишното голямо ограничаване на полетите и спиране на работа на летището беше в първата година на пандемията от Ковид-19, като рестрикциите в настоящата ситуация ще бъдат още по-сериозни.

В съобщението се казва още, че всички инвестиции в бъдещото развитие на летището също ще бъдат замразени.

Свързани теми

Предишна публикация
Волга-Днепр Груп спира всички Боинги
Следваща публикация
Путин легализира присвояването на западни самолети със закон
448 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню