Волга-Днепр Груп спира всички Боинги

456 прочитания

Авиокомпаниите на най-голямата руска карго-група Волга-Днепр спряха всички полети със западните си самолети от 18 март, заради санкциите срещу Русия

Базираните в западна Европа авиокомпании от руската авиационна група Волга-Днепр спряха всички операции със самолети Боинг, заради спирането на доставките на резервни части и обслужване за западните им самолети, по силата на санкциите срещу Русия, заради агресията в Украйна.

САЩ, Европейския съюз и още държави затвориха и въздушното си пространство за руски превозвачи, докато Москва наложи реципрочни мерки и срещу техните авиокомпании.

В официалното съобщение на Волга-Днепр Груп се казва, че се спира работата на три от дъщерните й компании – AirBridge Cargo, CargoLogic и ATRAN. За първата и последната причините са в суспендиране на сертификатите за летателна годност на самолетите й от въздухоплавателната администрация на Бермуда, където те са регистрирани.

При CargoLogic, чийто самолети са основно регистрирани в Германия, причината е в спирането на доставките на резервни части и прекратяване на договорите за лизинг и обслужване на самолетите.

Трите авиокомпании разполагат с общо 18 самолета от семейството Боинг 747-400 и 747-8, и още 11 от семействата 737 Classic и 737NG.

Един от 12-те Ан-124 Руслан на руската Волга-Днепр

Волга-Днепр е най-големият в света превозвач на пазара за извънгабаритни и свръхтежки товари, благодарение на флота си от произведените още в Съветския съюз Ан-124 Руслан и Ил-76.

Свързани теми

Предишна публикация
EASA спря летателната годност на Сухой Суперджет и още руски самолети
Следваща публикация
Шереметиево затваря два терминала, една писта и спира инвестициите
456 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню