Boeing докара 777Х в Сингапур

80 прочитания

Вторият авиосалон за годината се провежда на 14-18 февруари 2022г

Най-големият в света и най-енергийно ефективен пътнически самолет с два двигателя кацна на летището в Сингапур още на 7 февруари. Най-новото поколение от семейството на 777 събра около 300 поръчки досега от старта на програмата през 2013г и първия полет през януари 2020г.

Boeing 777-9 е за пръв път в Азия и ще лети на авиосалона в Сингапур от 14 до 18 февруари. Самолетът може да превозва до 426 пътници на разстояние от 13500 км по данни на производителя.

„Очакваме да се съберем с колегите от индустрията в Сингапур и да подкрепим възстановяването на авиацията в региона на Югоизточна Азия. Това ни дава възможност да си видим с клиенти, държавни представители, партньори, доставчици, медии и други хора от индустрията“, каза Алекс Фелдман, президент на Boeing ЮИ Азия.

Airbus A400M. Снимка: Airbus

Airbus докара своите военнотранспортни Airbus A400M за статичен дисплей, а също и A350-1000, готов за полет.

Регионът се възстановява по-бавно от пандемията заради ограниченията, въведени в страните за спиране на разпространението на Омикрон. ЮИ Азия е дом на 35% от световния търговски флот, но по време на авиосалоните в последните 10г са правени едва 4% от поръчките по данни на Jefferies.

Авиошоуто в Сингапур, което се провежда веднъж на всеки две години бе помрачено през 2020г заради появата на Covid, довела до най-дългата, най-скъпа и най-опустошителна криза в сектора.

През 2021г. пътническите полети в региона бяха с 93% спад от нивата преди пандемията. Авиокомпаниите започнаха силно да разчитат на карго превозите, а входящият туризъм в Китай остана затворен.

Тази година има признаци за отблъсване от дъното. По данни на Skyscanner все повече страни започват да приемат ваксинирани туристи без карантина, включително Сингапур, Тайланд, Виетнам и Австралия.

Авиосалонът в Сингапур се провежда след първия след пандемичен салон в Дубай. На място са очаквани по-малко участници, отблъснати от променливите правила за карантина, тестове и задължителните маски в екваториалната жега.

Boeing 777Х. Снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Embraer гледа към потенциала на Азия
Следваща публикация
Qatar Airways стана стартов клиент на Boeing 777-8F
80 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

VietJet си поръча 50 самолета А321neo

Виетнамската VietJet направи поръчка за 6,5 милиарда щатски долара като потвърди меморандума, подписан във Фарнбъро…

Jetstar Pacific става Pacific Airlines

Собствениците на Jetstar, австралийската Qantas Airways и Vietnam Airlines обявиха, че са постигали споразумение за…
Меню