Boeing е готов с първия 777-9 за Emirates

30 прочитания

Boeing е готов със сглобяването на първия 777-9 за Emirates, разкриват снимки на авиационния фотограф Мат Коуби, публикувани на 31 юли.

Снимките са направени от летището Пейн Каунти в близост до производствената линия на Боинг в Еверет, както и в самата фабрика. От тях се вижда, че самолетът ще е с цветовете на Emirates, които са и първия клиент на новия тип. Авиокомпанията обаче няма да получи първите си самолети в началото на следващата година, както беше планирано, заради отлагане на първия полет за неопределено време. Това се случи, след като бяха открити проблеми с двигателите GE9X – най-големия и най-мощен двигател на пътнически самолет в историята. Боинг обяви на 26 юли, че първият полет на типа се отлага за 2020 година.

Първият Boeing 777-9 за Emirates на производствената линия

Първият Boeing 777-9 за Emirates на производствената линия

Две авиокомпании твръдят, че са първи клиент за новия тип – Lufthansa и Emirates. На 1 август стана ясно, че според обновеното планиране, Lufthansa  ще получи първия си 777-9 през декември 2020, а Emirates едва през януари 2021. Дубайският презовач поръча 150 самолета от типа, от които 115 са от модела -9, а 35 от по-малкия -8. Те трябва да заменят всички съществуващи 777 във флота на авиокомпанията.

Луфтханза поръча 20 777-9, като с пристигането им немската авиокомпания възнамерява да пенсионира всички останали на служба 747-400. Досега Боинг има общо 280 поръчани самолети от фамилията 777-Х.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing работи по още промени в софтуера на 737MAX
Следваща публикация
Шефът на Ryanair предвижда съкращения, ако кризата с MAX продължи
30 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…

Бурже’23 – Обобщение на Ден 2

Авиосалонът в Париж продължава, заедно с категоричната доминация на Еърбъс в поръчките на нови пътнически…
Меню