Wizz Air обяви от юни полети от Варна и Бургас до Лондон Гетуик

137 прочитания

Wizz купи 15 дневни двойки слотове на Гетуик и увеличава трафика от лондонското летище за летния сезон на 2022г, съобщи лоукост превозвачът.

Полетите от българските летища стартират на 13 юни 2022г. с 5 честоти седмично Варна-Лондон Гетуик.

От 15 юни 2022г. Wizz Air ще лети четири пъти седмично до Бургас.

Директорът на Wizz Йозеф Варади каза в интервю за Bloomberg, че за Лято 2022г. авиокомпанията планира да увеличи капацитета си на всички пазари с 50% от нивата през 2019г. /до 170 самолета/ и че вече забелязва увеличение на резервациите, след като Великобритания практически отмени повечето ограничения за пътуване.

Освен до двете черноморски летища в България, от 27 март Wizzair ще лети пет пъти седмично от Лондон Гетуик до Венеция и от 29 март – два пъти седмично до Палермо, Сицилия.

Освен четирите нови маршрута, авиокомпанията увеличава честотата на полетите си от Гетуик и до Ларнака, Милано и Виена от веднъж дневно до два пъти дневно през повечето дни. От края на март всички полети на Wizz Air от Италия до Лондон ще се изпълняват от летище Гетуик.

Wizzair започна агресивно разрастване в опит да намали преднината на конкурента си Ryanair. И двете авиокомпании работят в сегмента пътуване на почивка и виждат възможности да увеличение на пазарния дял от традиционните авиокомпании, предлагащи пълен пакет услуги, които зависят повече от бизнес клиентите си и дългите маршрути.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ ЛОНДОН ГЕТУИК, според прессъобщението на Wizz air, получено на 27 януари 2022г:

*На база на Sustainalytics Rating.
**Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Смесени чувства към новата ливрея на Icelandair
Следваща публикация
ITA взема 4 А350 на лизинг
137 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair ще си партнира с Air Malta

Партньорството на Ryanair и Air Malta ще позволи на клиентите на малтийската компания да резервират…
Меню