Alitalia ускорява преговорите с Delta, Lufthansa

14 прочитания

Ferrovie dello Stato, които поеха преговорите за бъдещето на Alitalia следващата седмица са планирали среща с Delta, а в средата на месеца – с Lufthansa, съобщи La Stampa на 5 януари 2019.

Следващите дни ще бъдат решаващи за националния превозвач на Италия и защото премиерът Луиджи ди Майо очаква конкретен план за закъсалата авиокомпания до края на февруари.

Италианското правителство може да предпочете сделка с Delta пред Deutsche Lufthansa, защото ще я реализира по-лесно и няма да се наложи да се съкращават работни места, пише италианският вестник, който цитира собствен, неназован източник.

Партньорството на Alitalia с Delta ще включва главно дългите презокеански полети до САЩ от Милано и Рим, докато сделка с Lufthansa би насочила авиокомпанията към местния пазар.

EasyJet има по-малко атрактивно предложение, включващо купуване на част от флота на Alitalia и използване на по-малка част от служителите, според La Stampa.

Президентът на Delta Глен Хайенщайн бе главен търговски и оперативен директор на Alitalia от 2003 до 2005. Американският превозвач е дългогодишен партньор на Alitalia като част от съвместните й презокеански полети с Air France-KLM.

Delta оглави класацията на Flightglobal за най-точна авиокомпания за 2018.

Alitalia е в банкрут и от средата на ноември съкрати някои маршрути, а правителството й предостави 900 милиона щатски долара заем и удължи крайния срок за изплащане до юни, за да й позволи да си намери инвеститор.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Най-добрите и най-лошите авиокомпании, според британците
Следваща публикация
Delta и Azul са най-точните авиокомпании в света
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

S7 Technics ще обслужва Boeing 737 Max

Новосибирската компания Сибир Техник, който работи под бранда S7 Technics стана първия руски оператор, одобрен…

Air Baltic поръча 60 CS300

Латвийската авиокомпания airBaltic и Bombardier Commercial Aircraft обявиха твърда поръчка за 30 CS300 с опции…
Меню