ITA Airways влиза в SkyTeam

71 прочитания

Новият италиански национален превозвач ще заеме мястото на Alitalia в глобалния алианс

Международният авиационен алианс SkyTeam обяви, че приема наследникът на Alitalia, ITA Airways за свой член. Алиансът има над 700 милиона потребители по целия свят и обединява над 20 авиокомпании. ITA ще заеме мястото на бившия италиански национален превозвач, считано от 1 ноември 2021.

„Италианският пазар е гръбнака на европейската мрежа на SkyTeam през последните повече от 20 години и няма друго партньорство, което да свързва Италия с останалата част от света,“ казва президентът на SkyTeam Валтер Чо.

Самолетите в цветовете на Алиталия постепенно ще изчезнат от алпийския пейзаж

На свой ред президентът на ITA Алфредо Алтавила каза, че „присъединяването към СкайТийм е естествено продължение на наследството на италианския национален превозвач, което ще осигури запазване на съществуващите най-добри връзки между Италия и света.“

Алиталия прекрати дейността си и напусна алианса на 14 октомври. Новата авиокомпания ще започна да предлага услуги и маршрута през мрежата на SkyTeam още от 1 ноември, като ще запази и програмата за лоялност на своя предшественик – MilleMiglia.

на снимката горе: Кирстен Колвил, управляващ директор на SkyTeam и Алфредо Алтавила, президент на ITA Airways.

Свързани теми

Предишна публикация
Италианската Blue Panorama прекратява дейността си
Следваща публикация
Ryanair въвежда EV-хендлинг на 11 летища
71 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ЕК пак разследва заем за Alitalia

Европейската комисия ще разследва задълбочено държавния заем от 400 милиона евро за италианската авиокомпания Alitalia,…

ITA взема 4 А350 на лизинг

Новата държавна италианска авиокомпания ще вземе самолетите от лизингова фирма от Кувейт. Самолетите ще бъдат…
Меню