ITA Airways влиза в SkyTeam

69 прочитания

Новият италиански национален превозвач ще заеме мястото на Alitalia в глобалния алианс

Международният авиационен алианс SkyTeam обяви, че приема наследникът на Alitalia, ITA Airways за свой член. Алиансът има над 700 милиона потребители по целия свят и обединява над 20 авиокомпании. ITA ще заеме мястото на бившия италиански национален превозвач, считано от 1 ноември 2021.

„Италианският пазар е гръбнака на европейската мрежа на SkyTeam през последните повече от 20 години и няма друго партньорство, което да свързва Италия с останалата част от света,“ казва президентът на SkyTeam Валтер Чо.

Самолетите в цветовете на Алиталия постепенно ще изчезнат от алпийския пейзаж

На свой ред президентът на ITA Алфредо Алтавила каза, че „присъединяването към СкайТийм е естествено продължение на наследството на италианския национален превозвач, което ще осигури запазване на съществуващите най-добри връзки между Италия и света.“

Алиталия прекрати дейността си и напусна алианса на 14 октомври. Новата авиокомпания ще започна да предлага услуги и маршрута през мрежата на SkyTeam още от 1 ноември, като ще запази и програмата за лоялност на своя предшественик – MilleMiglia.

на снимката горе: Кирстен Колвил, управляващ директор на SkyTeam и Алфредо Алтавила, президент на ITA Airways.

Свързани теми

Предишна публикация
Италианската Blue Panorama прекратява дейността си
Следваща публикация
Ryanair въвежда EV-хендлинг на 11 летища
69 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Последно кацане за Alitalia

На днешния 14 октомври 2021 италианският национален превозвач Alitalia ще изпълни последния си полет, преди…

Четирима кандидати за Piaggio Aerospace

Четирима кандидати са подали индикативни оферти за поемане контрола над италианския производител Piaggio Aerospace. Неназованите…
Меню