Първи самолет на ITA Airways в цветовете на авиокомпанията

165 прочитания

Новият италиански национален превозвач ITA Airways получи първия си самолет в официалните цветове на авиокомпанията, която възкръсна от пепелта на фалиралата за последен път Alitalia през ноември 2021-а.

Очаквахме синя окраска…. и получаваме много синя окраска, дори по-синя от представената официално. 

Първата машина в новите цветове е Airbus A320 с ирландска регистрация EI-DTE и реално е втори в цветове на новия превозвач, след като в началото на операциите компанията показа специално боядисан самолет, с надпис „Born in 2021“, за който АФ вече писа.

Машината е била боядисана между 10 и 23 декември в Острава, Чехия, като е пристигнала като предколеден подарък в основната база на компанията на летище Фиумичино в Рим на 24 декември, за да започне полети по най-натоварената й линия – до летище Линате в Милано.

Официален рендеринг от Еърбъс на новия флот на ITA

По-рано през декември ITA Airways обяви поръчки на стойност близо 2.5 милиарда евро от европейския консорциум Еърбъс за самолети от семействата А220, А320нео, А330нео и А350. Заедно с опциите става въпрос за около 50 самолета от четирите семейства, с които ще се обнови целия флот на националния превозвач.

Опознавателната позивна на новата авиокомпания, или нейният callsign, е ITARO.

Свързани теми

Предишна публикация
B777 на Емирейтс излетя след края на пистата в Дубай
Следваща публикация
Одобриха придобиването на Air India от Tata Group
165 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню