Royal Air Maroc се присъединява към One World

25 прочитания

Мароканският национален превозвач Royal Air Maroc се присъединява към глобалния алианс One World, предвождан от авиокомпаниите от групата IAG. Споразумението ще разшири значително обхвата на алианса на африканския континент, но също в Европа и Близкия изток. Мароканската авиокомпания става 14-и член на глобалния алианс, а сделката се сключва малко преди 20-ата годишнина на групата през февруари 2019. Това не е първата авиокомпания от континента в алианса, въпреки че първата е Comair – дъщерно дружество на British Airways в Южна Африка.

13-те настоящи членове на One World

13-те настоящи членове на One World

Мрежа

Присъединяването ще включва и дъщерното дружество на превозвача Royal Air Maroc Express, което извършва главно вътрешни и регионални полети. В Африка, авиокомпанията оперира по 40 вътрешни и международни маршрута, 34 от които ще са новост на картата на One World. Общия брой на дестинациите на авиокомпанията е 94, като в следващите 3 години възнамерява да ги разшири до 121.

Royal Air Maroc оперира на четири континента до над 97 дестинации

Royal Air Maroc оперира на четири континента до над 97 дестинации

Флот

Флотът на Royal Air Maroc включва 38 Боинг 737, 3 Боинг 767-300ER, и пет нови Боинг 787-8 Дриймлайнъра. Първият от още 4 удължени версии Боинг 787-9 се очаква да се присъедини към флота до края на 2018. Авиокомпанията разполага и с 20 регионални Embraer-a и ATR.

В рамките на няколко месеца ще бъдат обединени и програмите за лоялност на мароканския превозвач с останалите авиокомпании от Алианса, което ще позволи на пътниците да събират и използват натрупаните мили или точки за полети и услуги в цялата мрежа на One World.

Напълно обновената бизнес класа на Royal Air Maroc на борда на флагманите Боинг 787

Напълно обновената бизнес класа на Royal Air Maroc на борда на флагманите Боинг 787

Свързани теми

Предишна публикация
Wizzair с втори самолет във Варна от юли 2019
Следваща публикация
Wizzair предупреди за измама онлайн
25 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новата визия на SAS

SAS – Scandinavian Airline System показа новата ливрея на авиокомпанията на специално събитие в Копенхаген…

Новият Bombardier Learjet 75 Liberty

Канадската самолетостроителна компания Bombardier представи на 9 юли новият си бизнес-джет – Learjet 75 Liberty.…
Меню