Boeing увеличава производството на 737

99 прочитания

Русия води в света по ръст на вътрешния пазар, който ще продължава и ще има нужда от 25000 пилоти до 2040г

Boeing вдига на 19 самолета месечно производството на 737 и е в готовност да прави до 31 самолета от модела от началото на 2022г. Производителят планира по-агресивно увеличение на производството през 2022г, но плановете са свързани с Китай.

След като Федералната авиационна агенция одобри връщането на 737 МАХ в небето, Boeing достави 195 самолета, а авиокомпаниите върнаха в експлоатация над 200 приземени. В момента 31 авиокомпании летят със 737 МАХ. Търсенето остава силно и доставките се увеличават 8 поредни месеца, съобщи производителят.

САЩ позволи на самолета отново да лети, Европа – също, но не и Китай, който бе първата страна, приземила МАХ след двете катастрофи – на Lion Air полет 610, при който загинаха 189 души и полет 302 на Ethiopian, при който жертвите бяха 157.

За CNBC Калун каза, че очаква Китай да върне МАХ до края на годината, но ако до средата на следващата не го направи, ще има преоценка на темповете на производство.

„Пазарът на граждански самолети продължава да расте с разпространението на ваксините и облекчаване на граничния протокол. Капацитетът на снабдителните вериги и глобалната търговия ще бъдат водещите фактори за възстановяването на нашата индустрия“, каза директорът Дейвид Калхун.

Boeing трябва да се справи със спада в приходите от дивизията Defense, Space & Security, както и с доставките на Dreamliner, които бяха спрени в продължение на месеци и за което преговаря с FAA. Компанията не е доставила нито един в последното тримесечие, а за годината досега те са само 14.

Доставките на Boeing за третото тримесечие на 2021г. Източник: Boeing

Производителят очаква, че Русия, Украйна и страните от ОНД ще се нуждаят от 1540 нови самолета за 20 милиарда щатски долара в следващите 20г., главно тяснофюзелажни. Най-бързо растящият пазар на вътрешни полети в света ще има нужда от допълнителни услуги като конверсии от пътнически към карго, MRO и дигитални услуги за 320 милиарда долара, показва прогнозата на Boeing от 27 октомври 2021г. Ръстът на самолети в Русия е воден от лоукост авиокомпаниите, съобщава още Boeing.

В отговор на указа на президента на САЩ, Boeing изисква от всички свои служители в САЩ да удостоверяват, че са напълно ваксинирани против Covid-19.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus достави 424 самолета за 9 месеца
Следваща публикация
Нови маршрути и авиокомпании в София
99 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ предлага още мита за Airbus

Списъкът със стоки, внос от 4 европейски страни: Германия, Франция, Испания и Великобритания за 11…

Boeing и Embraer ще строят KC-390 в САЩ

Boeing и бразилският производител Embraer, в който американската компания вече има сериозно дялово участие, са…
Меню