Нови маршрути и авиокомпании в София

634 прочитания

Какви са първите новости в зимното разписание на софийското летище

Летище София обяви някои от новите си маршрути за предстоящия зимен сезон, който започва официално с промяната към зимно часово време на 31 октомври 2021. Разбира се, повечето от новите маршрути са сезонни чартъри, но ще има и нови редовни линии.

За първи път пътуващите от летище София ще могат да се насладят на екзотична почивка в туристическата перла на Кения – Момбаса. Полетите започват на 29 януари и ще се изпълняват от European Air Charter.

Същата авиокомпания ще лети до Асуан, Египет и Занзибар от декември до февруари веднъж седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и авиокомпания BHАir. Те започват от 3 ноември.
Друго предложение за почивка през зимата са Канарските острови. Полетите до популярната дестинация започват на 3 ноември и ще се изпълняват един път седмично от чешката авиокомпания Smartwings.

Нов маршрут за зимния сезон, е столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби, известна с разнообразните си туристически предложения. Wizz Air отложи стартът на полетите до там и ще започне от 18 януари два пъти седмично.

Акцент в зимната програма е завръщането на директните полети на Qatar Airways между Доха и София, които започват от 16 декември. Катарското летище Хамад, признато за най-доброто в света за тази година, разширява възможностите на достъпните от летище София близкоизточни дестинации като Малдивите, Сейшелските острови, Занзибар, Сингапур, Южна Африка и др.

В зимното разписание е и новата за столичното летище авиокомпания Azur Air, която започва своите полети по маршрута София – Киев от 26 декември. Те ще се изпълняват два пъти седмично – в четвъртък и неделя.

В София ще кацат и самолетите на авиокомпания Nordwind с р

едовен чартър за зимния сезон от Ростов на Дон, най-големият град в Югозападна Русия. Полети ще има всяка събота от 15 януари 2022 г.

Авиокомпания Ryanair възстановява част от полетите си отпреди пандемията, като добавя ваканционни предложения за пътуващите от летище София – Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за авиокомпанията е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се изпълняват и през зимата.

В зимната чартърна програма не липсва и една от любимите дестинации за българите – Хургада, Египет. Няколко авиокомпании са планирали полети до там. Те започват от 31 октомври и ще продължат до януари включително.

Интерес към страната ни и зимните курорти има от страна на британците. Лондон и още 6 английски града тази зима ще предложат директни полети до летище София.

/Източник: Съобщение от Летище София/

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing увеличава производството на 737
Следваща публикация
Прекратиха експлоатационната годност на летище „Баховица“
634 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Italy фалира

Две години след старта си, Air Italy си отиде. На събрание акционерите на Air Italy,…
Меню