Висша мода: Дизайнерски униформи за Hainan Airlines

58 прочитания

Най-бързо развиващият се авиационен пазар през последното десетилетие търпи и най-ожесточена конкуренция. Ето защо една китайска авиокомпания реши да изстреля дрес-кода на своите екипажи до нови висини с униформи, достойни за корица на водещите модни списания.

hainan-airlines-uniforms-haute-couture-china-3

Това са екипажите на Hainan Airlines – малка, но изключително иновативна авиокомпания от неголям остров в южен Китай. Превозвачът си партнира с модния дизайнер Лоурънс Ху, който представи униформите по време на Парижката седмица на висшата мода. Колекцията е вдъхновена от „Чонсам“ – традиционна китайска рокля, а униформата комбинира западните акценти в модата с традиционни китайски арт елементи, като рисунки на облаци, вълни или митичнr китайски птици.

hainan-airlines-uniforms-haute-couture-china-5

Сътрудничеството между Hainan Airlines и Лоурънс Ху е уникално за индустрията, особено за отдадена на традициите държава, като Китай. Акцентът обаче, е върху интернационализацията на авиокомпанията, която има да догонва големите в бизнеса, като Air China, China Southern, China Eastern или дори Cathay Pacific. Идеята тук е, да се покаже на международните пътници, че Китай е модерен и в крак с модните тенденции.

hainan-airlines-uniforms-haute-couture-china-4

Мъжката версия на униформите е по-малко екстравагантна и не толкова про-западно ориентирана, но все пак преплитаща също толкова важни и основни елементи от китайската култура.

hainan-airlines-uniforms-haute-couture-china-1

/по материали от boredpanda.com и hainanairlines.com/

Свързани теми

Предишна публикация
easyJet ще прави нова авиокомпания за след Brexit
Следваща публикация
Първи A350XWB за Delta и Северна Америка
58 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ICBC поръча 80 самолета A320

Китайският специалист за самолети под наем потвърди поръчка за 80 самолета от семейството на А320…
Меню