Задължителна ваксинация на екипажите на Wizz

325 прочитания

:Мярката влиза в сила от 1 декември 2021

Wizz Air разпространи официално съобщение, че от 1 декември 2021 г. ваксинацията срещу COVID-19 или редовните антиген/PCR тестове при специални случаи ще бъдат задължителни за всички екипажи на авиокомпанията. Тази политика се въвежда, като част от ангажимента на компанията за защита на здравето и безопасността на пътниците и служителите, както и за да гарантира гладкото и безпроблемно функциониране на полетите в дългосрочен план.

Така Уиз се превръща в поредната авиокомпания, която въвежда задължителната ваксинация на на всички полетни екипажи, като под „изключения с тестване при специални случаи“ се имат предвид медицински оправданите такива, когато ваксинацията не е препоръчителна.

Wizz ще изисква ваксинация срещу COVID-19 или подлагане на редовни антиген/PCR тестове за всички свои екипажи (наземен и кабинен), водейки се от изследванията, които доказват ефективността на ваксините като най-добрата налична форма на защита срещу болестта. Още един аргумент в полза на това решение, е че все повече правителства изискват ваксинация за екипажите като част от националните мерки за влизане в страната.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air Group, коментира: 

„В Wizz Air наш приоритет номер едно е здравето и безопасността на нашите пътници и служители. Ние носим отговорността да защитаваме екипажа и пасажерите на борда, като минимизираме рисковете от COVID-19, а ваксините играят жизненоважна роля за това.“

Свързани теми

Предишна публикация
Emirates ускоряват доставките на А380
Следваща публикация
Трафикът в небето на Европа расте през септември
325 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню