Гърция забрани полетите на Wizz Air до страната

109 прочитания
Гръцките власти разпространиха NOTAM /съобщение до въздушните екипажи/ на 2 август, с което забраняват на самолети на Wizz Air /W6/да кацат на летището в Атина и другите международни летища в страната, заради нарушения на противоепидемичния режим страната, свързан с COVID-19.

ОБНОВЕНА /3.08.2020 – 11:00/
След преговори с гръцкото правителство Wizz получи разрешение да възобнови полетите от 3 август, като ще изисква задължително представяне на попълен PLF от всички пътници, които се качват на борда на полетите до Гърция.

Забраната влиза в сила в 21:00ч местно време на 2 август и е валидна първоначално до 14 август.  С нея се забранява на оператора да извършва полети до Гърция, заради нарушения на местните разпоредни за справяне на пандемията.

В предишен NOTAM на гръцката въздухоплавателна администрация с номер А2138/20 се казва, че всички оператори, изпълняващи полети до Атина и гръцките летища трябва да проверяват пътниците за наличие на попълнените задължителни формуляри PLF, които страната изисква за влизане на туристи. Липсата на PLF води до отказ от влизане в страната.

В допълнение към това някои пътници се тестват избирателно за вируса на летището след пристигане. В NOTAM-a не се уточнява, дали под забраната попада и британското дружество на Уиз – Wizz Air UK.

Според гръцките власти, множество пътници, пристигащи с полети на Wizz не са разполагали със задължителните за влизане в страната формуляри с QR код, за което те държат отговорни и авиокомпаниите.

От Уиз засега не коментират ситуацията.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair предупреди, че ще закрива още бази
Следваща публикация
Пилотите на British Airways приеха 20% намаление на заплатите
109 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Собственикът на LOT купува Condor

Германската авиокомпания обяви, че сделката с LOT й осигурява „бъдещето в дългосрочен план”. Ралф Текентруп,…

Adria Airways спря полетите

Словенската Adria Airways прекрати всички полети, считано от вечерта на 23 септември. Превозвачът твърди, че…

Пътниците искат биометрика

Повечето пътници са готови да използват един биометричен документ при пътуване. Личните данни ще бъдат…
Меню