Гърция забрани полетите на Wizz Air до страната

140 прочитания
Гръцките власти разпространиха NOTAM /съобщение до въздушните екипажи/ на 2 август, с което забраняват на самолети на Wizz Air /W6/да кацат на летището в Атина и другите международни летища в страната, заради нарушения на противоепидемичния режим страната, свързан с COVID-19.

ОБНОВЕНА /3.08.2020 – 11:00/
След преговори с гръцкото правителство Wizz получи разрешение да възобнови полетите от 3 август, като ще изисква задължително представяне на попълен PLF от всички пътници, които се качват на борда на полетите до Гърция.

Забраната влиза в сила в 21:00ч местно време на 2 август и е валидна първоначално до 14 август.  С нея се забранява на оператора да извършва полети до Гърция, заради нарушения на местните разпоредни за справяне на пандемията.

В предишен NOTAM на гръцката въздухоплавателна администрация с номер А2138/20 се казва, че всички оператори, изпълняващи полети до Атина и гръцките летища трябва да проверяват пътниците за наличие на попълнените задължителни формуляри PLF, които страната изисква за влизане на туристи. Липсата на PLF води до отказ от влизане в страната.

В допълнение към това някои пътници се тестват избирателно за вируса на летището след пристигане. В NOTAM-a не се уточнява, дали под забраната попада и британското дружество на Уиз – Wizz Air UK.

Според гръцките власти, множество пътници, пристигащи с полети на Wizz не са разполагали със задължителните за влизане в страната формуляри с QR код, за което те държат отговорни и авиокомпаниите.

От Уиз засега не коментират ситуацията.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair предупреди, че ще закрива още бази
Следваща публикация
Летище Виена отваря за 31 страни и ЕС
140 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню