Airbus официално е №1

22 прочитания

Официално, макар че не е изненадващо, европейският производител на самолети Airbus стана най-големия в света, оставяйки далеч след себе си американския Boeing.

Airbus обяви доставки на 863 самолета за 2019г.

Европейският консорциум не е имал толкова добро представяне от 2011г, макар и заради кризата в Boeing заради 737 MAX. Производството на най-икономичния модел спря на 1 януари 2020г., а директорът Денис Мюленбург подаде оставка на 23 декември 2019.

Безпрецедентен рекорд в историята на авиоиндустрията

За да подобри производителността си със 7,9% спрямо 2018г Airbus преразпредели хиляди служители по различни вериги на производство и пусна други в отпуск.

Въпреки усилията си да запази темпото обаче Airbus не успя да постигне целта си да достави между 880 и 890  самолета през 2019г.

Заводът на Airbus в Хамбург. Снимка: Авиофорум.

Заводът на Airbus в Хамбург. Снимка: Авиофорум.

Забавянето, което не попречи на производителя да стане пръв в света, е свързано с трудности в завода в Хамбург, съобщава la Depeche. Германският град прави А321ACF, способен да превозва по 2400 пътници. Това производство все още не е влязло в ритъм.

Без тези затруднения, които се отразяват между 2 и 3% на производителността, Airbus би могъл да подобри рекорда си.

Boeing достави 345 самолета между януари и ноември 2019.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing препоръча симулатор за МАХ
Следваща публикация
Latecoere купува EWIS бизнеса на Bombardier в Мексико
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Flyadeal сменя ербъсите с 737 MAX

Саудитският нискоразходен превозвач Flyadeal изоставя Airbus и минава на боинги. Авиокомпанията поръча 30 самолета 737MAX…

FAA поиска нови проверки на Boeing

Федералната въздухоплавателна администрация в САЩ издаде нова директива, засягаща самолетите Боинг 787 Dreamliner. Директивата за…
Меню