GullivAir изпълни първия полет по линията София – Бургас и обратно

594 прочитания

Българската авиокомпания GullivAir изпълни първия полет по новата си линия София – Бургас. За това съобщиха от бургаското летище.

Полетът София – Бургас бе осъществен на 15 август 2021 г. Самолетът ATR 72-600 (LZ-DAJ) с 36 пасажери на борда се приземи на бургаското летище в 18,57 часа. Там той бе посрещнат с воден салют, а екипажът и пасажерите с хляб и сол.

„От Фрапорт Туин Стар сме много щастливи да посрещнем първия самолет на GullivAir, обслужващ връзката  София – Бургас. С намерението ежедневно и целогодишно да свързва Бургас със София, GullivAir е пионер и ние високо ценим и подкрепяме този проект! Моят екип и аз сме благодарни за изграденото сътрудничество с GullivAir, град Бургас, както и летище София в подготвителната си фаза! Благодаря на всички и пожелавам нестихващ успех на GullivAir!” – поздрави Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, концесионер на бургаското летище.

Днес, 16 август 2021 г., бе извършен обратния полет. Самолетът на GullivAir излетя от Бургас в 08,02 часа и се приземи на софийското летище след около 50 минути.

Полетите на GullivAir ще са ежедневни и засега са заложени до края на лятото разписание през октомври. От бургаското летище съобщават, че при достатъчен интерес и затоварване, полетите ще се превърнат в целогодишни.

Свързани теми

Предишна публикация
Турски А330 опита да излети от рульожка в Ню Джърси
Следваща публикация
Самолет без регистрация се разби край село Мирково
594 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню