Британските авиокомпании готвят нови съкращения

50 прочитания

Британските авиокомпании предупредиха за съкращения на хиляди служители, ако правителството не удължи програмата за защита на заетостта в сектора.

Превозвачите искат правителството конкретни мерки в краткосрочен план, които да компенсират традиционния спад през зимните месеци, обяви профсъюзът Airlines UK.

„Международните пътувания не бяха повлияни от отварянето, за което се надявахме“, по думите на директора на асоциацията на британските авиокомпании Тим Алдърсдейл. Организацията оцени ситуацията като „още една пропусната възможност“.

Британската асоциация на пилотите поиска удължение на мерките за запазване на работните места и каза, че практически авиацията все още е в локдаун заради вируса.

В петък правителството на премиера Борис Джонсън обяви, че няма намерения да удължава програмата за заетостта, въпреки, че ограниченията за пътуване все още са в сила и въпреки скъпите тестове, които пътуващите трябва да купуват второ лято подред.

Резките и бързи промени в правилата за пътуване затрудниха и този сезон на ваканциите. Заетостта на седалките във Великобритания за седмицата, приключила на 6 август 2021 бе 42% от нивата през 2019г. в сравнение с 68% за Европа по данни на OAG.

Междувременно фондът Odey Asset Management продаде дяловете си в Ryanair и British IAG, съобщи Daily Mail.

Свързани теми

Предишна публикация
Condor избра А330-900 за далечния си флот
Следваща публикация
Lufthansa очаква подновяване на дългите полети през 2021
50 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair иска трезви пътници

Ryanair призова за повече ограничения за продажбата на алкохол на летищата, съобщи ББС. Авиокомпанията иска…
Меню