Airbus обмисля сливане на производството на изтребители с BAE

25 прочитания

Главният изпълнителен директор на Airbus Том Ендерс каза, че е отворен за сливане на подразделението за изтребители на компанията с това на BAE Systems, съобщи Reuters, позовавайки се на Sunday Times.

Том Ендерс каза, че е време „сериозно да се погледне евентуално на консолидацията на усилията“ и че „просто няма място за три различни програми, дори две“.

Коментарът на Ендерс е знак за възможност за общоевропейски изтребител, който да се конкурира с американските.

BAE

Британският производител е най-големия работодател в страната с 34000 работни места и продажби за близо 20 милиарда паунда за 2017. По света за компанията работят 83200 души в 40 страни, включително САЩ /29100/, Саудитска Арабия /6100/ и Австралия /3100/.

BAE участва в най-големия европейския проект Eurofighter Typhoon заедно с Leonardo и подразделение на Airbus. Програмата е четиристранна национална сделка между Германия, Испания, Италия и Великобритания.

 


Британското Министерство на отбраната представи нови планове за нов стелт, Tempest като показа модел на авиоизложението във Фарнбъро през юли. Двумоторният изтребител с двигатели на Rolls-Royce трябва да полети до 2035 и евентуално да замени Eurofighter Typhoon. Leonardo ще осигури сензорите, електрониката и авиониката, а MBDA – оръжията. Самолетът може да лети с пилот или да се управлява дистанционно.

Великобритания ще реши до 2025 колко самолета евентуално да поръча. Министерството на отбраната в Лондон отдели допълнителни 2 млрд паунда за разработката /от общо 20 млрд паунда разходи за проекта/.

Airbus

Airbus произвежда военния транспортен А400М, дрона Zephyr; А330 MRTT, танкер и транспортен самолет, базиран на гражданския А330-200, новия тактически С295 и участва в Eurofighter.

Снимка: Airbus.

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
KC-46 накара Boeing да намали прогнозата за военното производство
Следваща публикация
Израелската Elbit търси придобивания в Европа
25 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ЕС не е спрял субсидиите на Airbus

Световната търговска организация съобщи, че Европейският съюз не е прекратил всички субсидии за най-големия самолет,…

Thomas Cook фалира

Thomas Cook обяви фалит на 23 септември. Британският туроператор ще трябва да организира връщането на…

Брансън поиска помощ за Virgin Atlantic

Собственикът на авиокомпаниите от групата Virgin, Ричард Брансън каза, че авиокомпаниите му във Великобритания и Австралия…

IAG договори 50 Boeing 737 MAX

  Компанията-майка на British Airways подкрепи американският производител и потвърди ангажимента си за 200 самолета,…
Меню